Η Bose έχει αναπτύξει μια επαναστατική ανάρτηση που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικούς κινητήρες και ενισχυτές για τον έλεγχο, μέσω ενός συστήματος διαχείρισης λογισμικού για κάθε τροχό, προκειμένου το όχημα να κινείται με “μεγαλύτερη άνεση και καλύτερο έλεγχο”.

Το σύστημα αυτό, που ονομάζεται ActiValve, το εξαγόρασε πέρυσι η ClearMotion, μια εταιρεία με έδρα την Μασαχουσέτη και έχει ως στόχο να την περάσει στη παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η εταιρεία, που συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Bridgestone και η Qualcomm, προκειμένου να κάνει την τεχνολογία βιώσιμη, έχει ήδη συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει προχωρήσει σε βελτιώσεις, μειώνοντας το μέγεθος του συστήματος. Στόχος της είναι το ActiValve να χρησιμοποιηθεί από αυτόνομα οχήματα.

 • david17

  Εγώ πιστεύω πως έχει πολλά περισσότερα προβλήματα αυτί η τεχνολογία εκτός ότι είναι πολύ βαριά δλδ.. Γιατί μου φαίνεται πολύ περίεργο που καμιά αυτοκίνητο βιομηχανική δεν το υιοθέτησε τουλάχιστον στης πιο ακριβές λιμουζίνες….

 • gv

  καλα αυτα τα βιντεο ειναι παμπαλαια πως και δε το εχουν περασει τοσα χρονια στη παραγωγη?!
  φανταστειτε ποσο βαρυ,ογκωδες και ακριβο θα ηταν για να μην εχει γινει ακομη κατι!
  αλλα και παλι σε πολυ ακριβα πολυτελη μοντελα θα μπορουσε ηδη να βρει το δρομο του..

 • Moby Dick

  Eνδιαφέρον τεχνολογία αλλά υπάρχουν πολλά ερωτήματα ακόμα. Βάρος, συμπεριφορά σε υψηλές ταχύτητες, κόστος, αξιοπιστία κτλ. Θα δείξει. Εκ πρώτης όψεως πάντως πραγματικά φαίνεται πολύ εντυπωσιακό αλλά σίγουρα θα υπάρχουν πολλά ντεσού στην τεχνολογία αυτή.