Η Magna επενδύει 300 εκατ. δολάρια σε αυτόνομη τεχνολογία και ηλεκτρικά

Σχετικά άρθρα

Η Magna International ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 300 εκατ. δολάρια μέχρι το 2020, στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξής της, ώστε να ασχοληθεί με τα ηλεκτρικά οχήματα και την αυτόνομη τεχνολογία.

Η Magna συνεργάζεται με την BMW και την Lyft πάνω στην ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας, ενώ αναπτύσσει ένα σύστημα αυτόνομης τεχνολογίας, το Max4 ,που επιτρέπει στα οχήματα που το διαθέτουν να μην απαιτούν ογκώδεις αισθητήρες οροφής ή άλλους συμβιβασμούς στην εμφάνιση του οχήματος. Η Magna είναι ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές τεχνολογιών της αυτοκινητοβιομηχανίας, και έχει μπει και αυτή στην κούρσα της αυτόνομης οδήγησης, βοηθώντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσφέρουν τέτοιες λειτουργίες οδήγησης στα μελλοντικά τους αυτοκίνητα.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές της είναι η Delphi Automotive PLC, η Continental AG, η Siemens AG, η Robert Bosch GmbH και η Denso Corp., και όλες οι εταιρίες τεχνολογίας, όπως η Waymo της Alphabet Inc, η Intel και η Baidu.

Η Magna δήλωσε ότι το σύστημα Max4 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει έως και επιπέδου 4 αυτόνομη οδήγηση με συνδυασμό καμερών, αισθητήρων LiDAR και υπερήχων, καθώς και μια υπολογιστική πλατφόρμα που είναι ενσωματωμένη στο σώμα του αυτοκινήτου. Άλλα παρόμοια αυτόνομα συστήματα βασίζονται σε αισθητήρες LiDAR που περιστρέφονται πάνω από την οροφή του οχήματος.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι υπεύθυνες για την ολοκλήρωση των συστημάτων που θα επιτρέψουν την αυτόνομη οδήγηση, με την Magna να αναφέρει πως τα τμήματα του συστήματος της είναι έτοιμα ή σχεδόν έτοιμα για παραγωγή. Ακόμα, δήλωσε ότι το σύστημα Max4 μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν να ενεργοποιήσουν/απενεργοποιήσουν την αυτόνομη λειτουργία οδήγησης είτε πατώντας ένα κουμπί, είτε πατώντας το φρένο, όπως ακριβώς γίνεται και με το cruise control.

Η Magna αναπτύσσει και κατασκευάζει αυτόνομη τεχνολογία για τις αυτοκινητοβιομηχανίες από τη δεκαετία του 2000. Πρόσφατα χρησιμοποίησε ένα αυτοκίνητο με επιπέδου 3 αυτόνομη τεχνολογία σε δοκιμαστική διαδρομή μήκους σχεδόν 500 χλμ. στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά, όπου το όχημα οδηγούσε αυτόνομα για το 92% του ταξιδιού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο ιδιοκτήτης της VinFast δημιουργεί παγκόσμια επιχείρηση σταθμών φόρτισης

Ο δισεκατομμυριούχος Pham Nhat Vuong, ο ιδρυτής της VinFast ίδρυσε την V-Green, μια παγκόσμια εταιρεία σταθμών φόρτισης, η οποία θα δώσει προτεραιότητα στην υποστήριξη...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...
Autoblog.gr