Η BMW βρήκε τον συνεργάτη που αναζητούσε προκειμένου να αναπτύξει ταχύτερα την αυτόνομη τεχνολογία. Όπως ανακοινώθηκε, στη συνεργασία της BMW με τις FCA, Intel, Mobileye, Continental, και Delphi Automotive, προστέθηκε και η Magna International.

Στόχος της συνεργασίας είναι η από κοινού ανάπτυξη μιας αρθρωτής πλατφόρμας αυτόνομης οδήγησης. Η πλατφόρμα, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον κόσμο, διατηρώντας ταυτόχρονα τη μοναδική ταυτότητα της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας. Θα μπορεί να φιλοξενήσει αυτόνομα αυτοκίνητα Επιπέδου 3, 4 και 5, με τη συνεργασία των εταιριών να μειώνει τον χρόνο ανάπτυξης, αλλά και το κόστος.

Οι εταιρίες, εκτός από την τεχνογνωσία, θα μοιραστούν και εξαιρετικά υψηλό κόστος του project, με την Delphi να λειτουργεί ως ο ολοκληρωτής του project, διασφαλίζοντας με τον τρόπο της πως σύστημα που αναπτύσσει η ομάδα, θα φτάσει γρήγορα σε πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, ενώ η Continental θα αναλάβει και αυτή βασικό ρόλο στην εμπορευματοποίηση της νέας πλατφόρμας, η οποία πρόκειται να πουληθεί και σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν από τις επόμενες κιόλας εβδομάδες, με την Mobileye, που εξαγοράστηκε από την Intel για 15,3 δισ. δολάρια μέσα στο έτος, να πιέζει τους παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων να συνεργαστούν στενότερα για να επιταχύνουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτό-οδηγούμενων οχημάτων και να αποτρέψουν τον ανταγωνισμό από πλευράς Google. Η BMW θέλει το πρώτο της αυτόνομο αυτοκίνητο να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021.