Η BMW έδωσε μερικές spy φωτογραφίες και ένα video από τις δοκιμές που διεξάγει στη νέα γενιά της X5 σε όλο τον κόσμο. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί μέσα στο έτος, πιθανότατα το καλοκαίρι, με την κυκλοφορία της νέας X5 να ξεκινά το φθινόπωρο το, με την παραγωγή της παρούσας γενιάς (F15) να σταματά τον Ιούλιο του 2018, στο εργοστάσιο της BMW, στην πόλη Spartanburg στη Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α.

Η τωρινή τρίτη γενιά του δημοφιλούς SUV θα έχει μικρότερο κύκλο ζωής, καθώς η κατηγορία αυτή παρουσιάζει ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό με πολλά νέα μοντέλα. Γι’αυτό η BMW βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την εξέλιξη της νέας γενιάς της X5, η οποία δεν θα μοιράζεται κανένα βενζινοκινητήρα με κάποιο από τα υπάρχοντα μοντέλα της πλούσιας γκάμας της BMW.

Αυτό σημαίνει οι εκδόσεις sDrive40i και xDrive40i θα διαθέτουν μια νέα έκδοση του 3,0-λιτρου εξακύλινδρου σε σειρά (B58) κινητήρα, με την απόδοση του να αναμένεται στα 335 άλογα. Αυτός θα είναι σε τέτοιο βαθμό τεχνικά αναβαθμισμένος που θα χαρακτηριστεί ως νέος, με κωδική ονομασία B58TU.

Στην κορυφή, θα υπάρχει ο -επίσης- αναβαθμισμένος 4,4-λίτρων V8 (N63), με την ιπποδύναμη του να αναμένεται στα 465 άλογα. Και αυτός θα διαθέτει πολλές νέες τεχνολογίες, κάτι που θα τον καθιστά διαφορετικό σε σχέση με αυτόν που υπάρχει στην σημερινή X5 M550i έκδοση.

Η τέταρτη γενιά εμφανισιακά δεν θα διαθέτει δραματικές αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, συνεχίζοντας το εξελικτικό ντιζάιν που μας έχει συνηθίσει η γερμανική φίρμα. Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα έρθουν στους τομείς της συνδεσιμότητας και της ημι-αυτόνομης οδήγησης, χρησιμοποιώντας όλα τα τελευταία στοιχεία που έχουμε δει στην Σειρά 7 και την νέα Σειρά 5.