Η Seat μέσα στο 2019 θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Leon, η οποία θα βασίζεται στη βελτιωμένη έκδοση της MQB πλατφόρμας. Σχεδιαστικά θα αποτελεί την εξέλιξη της τωρινής γενιάς, κάτι που σημαίνει πως το στυλ του αυτοκινήτου δεν θα αλλάξει ριζικά. Θα φέρει λεπτότερα LED φωτιστικά σώματα και νέα γρίλια.

Η 4η γενιά του Leon θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 50 mm, φτάνοντας τα 2,68 μέτρα, βελτιωμένη ανάρτηση, ενώ θα προσφέρεται και με ένα plug-in υβριδικό σύνολο, παρόμοιο με αυτό του Golf GTE. Ο 1.8 TSI θα αντικατασταθεί από τον 2.0 TSI, με τον 1.5 TSI Evo, τον 1.6 TDI και τον 2.0 TDI να βρίσκονται ανάμεσα στη γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων.

Το μήκος του μοντέλου θα φτάνει τα 4.3 μέτρα, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να υποστηρίζει εκτός από Android Auto και Apple CarPlay και το Amazon Alexa, ενώ το αυτοκίνητο θα μπορεί να αναβαθμιστεί και μέσω Over-The-Air (OTA).

  • a_f_a

    το υπάρχον δείχνει πολύ φρέσκο ακόμα. εκτος από το εσωτερικό που από την αρχή ήταν σαν αμάξι του ’80 με το κάθετο ογκώδες ταμπλό και την οθονούλα.

  • sargus

    Τελευταία ευκαιρία λοιπόν για όσους ενδιαφέρονται (ανάμεσα τους και εγώ) να πάρουν τη μοτερούκλα 1.8 180 άλογα!

  • Μάνος Μαμαλάκης

    Το υπάρχον είναι ωραίο και ειδικά σε Cupra με τέλεια τιμούλα. Το νέο θα ανεβάσει ακόμη πιο πολύ τον πήχη σε δυναμική σχεδίαση και σπορ χαρακτήρα. Για να δούμε πώς θα είναι άραγε, αναμένουμε.