H Jaguar I-Pace SVR ίσως είναι πολύ γρήγορη για τους άπειρους οδηγούς

Σχετικά άρθρα

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε η πανευρωπαϊκή παρουσίαση της I-Pace και ο προϊστάμενος σχεδιασμού προϊόντων, Hanno Kirner, σε πρόσφατη δήλωση του επιβεβαίωσε αυτό που φημολογείται εδώ και περίπου δύο μήνες, Το τμήμα Special Vehicle Operations (SVO) της Jaguar έχει κατά νου να βγάλει στην αγορά γρήγορες εκδόσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον Kirner είναι αρκετά πιθανό ότι το ολοκαίνουργιο I-Pace να γίνει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Jaguar θα αποκτήσει SVR έκδοση, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Η βρετανική εταιρία, όμως, ανησυχεί ότι θα είναι εξαιρετικά γρήγορο για τον μέσο αγοραστή, καθώς θεωρητικά θα μπορεί να επιταχύνει για το 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 1,8 δευτ. Χαρακτηριστικά τόνισε:

Ναι, μπορούμε να το κάνουμε 0-60 μίλια/ώρα σε 1,8 δευτερόλεπτα. Είναι ένας καλός τίτλος, αλλά μόλις το κάνατε μία ή δύο φορές και χάσατε τα μάτια σας, ίσως να μην θελήσετε να το κάνετε ξανά.

Ανησυχώ ότι η άμεση ροπή και η απόδοση μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλη για τους μη εκπαιδευμένους οδηγούς. Μπορεί να πρέπει να επιβάλλουμε κάποιους περιορισμούς, έτσι ώστε η απόδοση να είναι περιορισμένη μέχρι να πάνε σε κάποια πίστα ή κάτι τέτοιο.

Το “απλό” I-Pace διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα, συνολικής απόδοσης 400 ίππων και 700 Nm ροπής, επιταχύνοντας για το 0-100 χλμ/ώρα σε 4,6 δευτ, κάτι που το καθιστά το ίδιο γρήγορο με το F-Pace SVR.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα