Η Waymo, η εταιρία της Google που αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία, έχει στην κατοχή της περίπου 600 Chrysler Pacifica, και έχει διανύσει μέχρι σήμερα πάνω από 7 εκατ. χλμ.. Έχοντας ως σκοπό να κάνει πολλά περισσότερα, ανακοίνωσε πως θα αγοράσει χιλιάδες Chrysler Pacifica για τις δοκιμές των αυτόνομων.

Επιπλέον, πριν λίγα λεπτά, η Waymo ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την Jaguar με σκοπό την επέκταση του προγράμματος αυτόνομης οδήγησης. Πιο συγκεκριμένα η αμερικάνικη εταιρία θα αγοράσει 20.000 Jaguar I-Pace, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, που παρουσίασε πρόσφατα η βρετανική εταιρία.

Τα οχήματα θα τροποποιηθούν κατάλληλα, καθώς θα τοποθετηθούν ραντάρ, αισθητήρες LiDAR και κάμερες, με την Waymo να σχεδιάζει να ξεκινήσει την υπηρεσία μετακίνησης με αυτόνομη οδήγηση αργότερα φέτος.

Το πρώτο πρωτότυπο I-Pace με την αυτόνομη τεχνολογία της Waymo θα αρχίσει δημόσιες δοκιμές στα τέλη του 2018. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζει την τεχνολογία σε διάφορες πολιτείες των Η.Π.Α., με τα Chrysler Pacifica να αποτελούν τον αρχικό της στόλο, μέχρις ότου η εταιρεία προσθέσει τα τροποποιημένα SUV της Jaguar από το 2020.

Η συνεργασία της Waymo με την Jaguar Land Rover εκτείνεται μέχρι το 2026, ενώ η εταιρία θα συνεργαστεί και με την Honda προκειμένου να δημιουργήσουν από κοινού ένα αυτόνομο όχημα.