Την πρώτη του νίκη στο Ράλλυ Ακρόπολις σημείωσε ο Bruno Magalhaes. O 37χρονος οδηγός από τη Λισσαβόνα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και κάνοντας μυαλωμένο αγώνα έφτασε στην κατάκτηση της νίκης, πραγματοποιώντας το όνειρό του.

Παράλληλα, αυτή είναι η πρώτη νίκη του τρεις φορές Πρωταθλητή Πορτογαλίας στο φετινό ERC.

Δεύτερος γενικής ήταν ο Ούγγρος Norbert Herczig που διεκδίκησε μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες είχε για ανατροπή της κατάστασης.

Το τελικό αποτέλεσμα, πάντως, κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένο τον αφήνει, αφού όπως είπε πριν τον αγώνα ούτε που περνούσε από το μυαλό του ότι θα μπορούσε να ανέβει στο βάθρο του Ακρόπολις. Την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Πολωνός Hubert Ptaszek.

Ο Νορβηγός Eyvind Brynildsen βρέθηκε στην τέταρτη θέση, με τον Κύπριο Σίμο Γαλαταριώτη να ακολουθεί.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Πολωνός Grzyb, ενώ έβδομος ήταν ο Ιορδάνης Σερδερίδης.

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Τούρκος Avcioglu που με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να σκαρφαλώσει στην όγδοη θέση της γενικής, από την 11η που βρισκόταν στο τέλος του 2ου Σκέλους.

Συναρπαστική ήταν η μάχη του Θέμη Χαλκιά με τον Erdi για την είσοδο στη δεκάδα, με τον Ούγγρο να επικρατεί τελικά με μόλις 3″ διαφορά.

Για την ιστορία, νικητής και αυτής της ειδικής ήταν ο Alexey Lukyanuk που πήρε τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές του 3ο Σκέλους.

Νικητές του ελληνικού αγώνα ήταν οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης – Αντώνης Ιωάννου, ενώ τους βαθμούς της νίκης του 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος πήραν οι Θέμης Χαλκιάς – Λεωνίδας Μαχαίρας, εμπρός από τους Γιώργο Κεχαγιά – Βασίλη Μπασιούκα και Γιάννη Μπαντούνα – Κωνσταντίνο Σούκουλη. Ακολουθούν δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

1MAGALHAES Bruno – MAGALHAES Hugo

“Μερικές φορές ένα όνειρο βγαίνει αληθινό. Κερδίσαμε το Ράλλυ Ακρόπολις, ευχαριστώ τους χορηγούς μου που με εμπιστεύονται τόσο χρόνια. Αφιερώνω τη νίκη σε αυτούς και στην ομάδα μου.”

2HERCZIG Norbert – FERENCZ Ramon

“Απίστευτο αποτέλεσμα για εμάς. Πριν την εκκίνηση δεν πίστευα ότι θα τερματίσουμε σε αυτήν τη θέση.”

3GRZYB Grzegorz – WROBEL Jakub

“Χθες είχαμε καλό ρυθμό και παλεύαμε για ένα καλό αποτέλεσμα αλλά χάσαμε πολύ χρόνο στην τελευταία ειδική. Σήμερα απλά έπρεπε να τερματίσουμε.”

4BRYNILDSEN Eyvind – ENGAN Veronica

“Είχαμε κίνηση μόνο στον εμπρόσθιο άξονα, το πάθαμε και νωρίτερα σήμερα. Κακώς δεν αλλάξαμε το διαφορικό στο σέρβις.”

5PTASZEK Hubert – SZCZEPANIAK Maciej

“Είμαστε χαρούμενοι, ξέρουμε ότι μπορούσε να βελτιωθούμε πολύ. Θα το δούμε στον επόμενο αγώνα. Πολύ σκληρός αγώνας και με πολλές πέτρες, δεν το περιμέναμε έτσι.”

6AVCIOGLOU Orhan – KORKMAZ Burcin

“Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι μία τεράστια διοργάνωση και ο τερματισμός ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Είχαμε ένα κλατάρισμα και ένα πρόβλημα με μία ανάρτηση χθες. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου.”

7NOBRE Paulo – MORALES Gabriel

“Υπέροχη Κυριακή, πήρα τους πρώτους μου βαθμούς στο ERC. Καλύτερα δε γίνονταν.”

8SERDERIDIS Jourdan – MICLOTTE Frederic

“Δεν είχα ελαστικά αλλά το απόλαυσα. ήταν φανταστικά. Το καλύτερό μου χωμάτινο ράλλυ. Βελτιώθηκα πολύ.”

9GALATARIOTIS Simos – IOANNOU Antonios

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι Δεν περιμέναμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Όλα πήγα καλά.”

10ERDI Tibor Junior – GYORGY Papp

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Πολύ καλή δουλειά από τον συνοδηγό μου, εμένα και την ομάδα Δεν πήραμε ρίσκα, δεν είχαμε κλατάρισμα. Τέλειο αποτέλεσμα.”

11HALKIAS Efthimios – MAHAERAS Leonidas

“Φανταστική ημέρα. Ήταν η πρώτη φορά με ένα αυτοκίνητο R5. Μοναδική εμπειρία.”