Η BMW έδωσε επίσημες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της Z4 M40i, της κορυφαίας έκδοσης της νέας Z4 που θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο καλοκαίρι.

Πολλές τεχνικές λεπτομέρειες δεν έδωσε η γερμανική εταιρία, αλλά αναφέρει πως η Z4 M40i θα εξοπλίζεται με έναν ολοκαίνουργιο 3,0-λιτρο twin-scroll turbo εξακύλινδρο σε σειρά “εξαιρετικά δυνατό” κινητήρα. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως κίνηση θα παίρνει από 2,0-λιτρους και 3,0-λιτρους κινητήρες βενζίνης που θα συνδυάζονται τόσο με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όσο και με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι 2,0-λιτροι τετρακύλινδροι κινητήρες θα είναι απόδοσης 180 και 250 ίππων, ενώ οι 3,0-λιτροι 335 και 385 ίππων. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές που να θέλουν την BMW να ετοιμάζει την Z4 M.

Το μοντέλο χει εσωτερική κωδική ονομασία G29 και θα κατασκευάζεται μαζί με την Supra στο ίδιο εργοστάσιο στην Αυστρία.

Η νέα BMW Z4 θα βασίζεται στη BMW Z4 concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο και διαθέτει υφασμάτινη οροφή και ηλεκτροϋδραυλικά αναδιπλούμενη, η οποία θα φυλάγεται πίσω από τους επιβάτες.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην περιοχή Miramas στη νότια Γαλλία, εκεί όπου βρίσκεται ένα κέντρο δοκιμών της BMW. Η Z4 M40i αναμένεται να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα, ενώ διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κλείδωμα στο πίσω διαφορικό. Επίσης φέρει σπορ ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, έχοντας υψηλά επίπεδα ακαμψίας πλαισίου και ανάρτησης, παρέχοντας του ιδανικό set-up.