Τον Ιούνιο του 2012q, ο Giles Taylor έγινε ο νέος αρχισχεδιαστής της Rolls-Royce, αλλά με σημερινή ανακοίνωση η βρετανική εταιρία κάνει γνωστό ότι ο 50-χρονος Άγγλος αποχωρεί άμεσα.

Ο Taylor πριν αναλάβει την διαχείριση του τμήματος σχεδίασης της Rolls-Royce, ήταν επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού, με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελείας να δηλώνει ότι δεν θα μετακομίσει σε κάποιο άλλο πόστο εντός του BMW Group. Αντ’αυτού αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι έφυγε για να αναζητήσει εναλλακτικά επιχειρηματικά ενδιαφέροντα, οπότε δεν θα εκπλαγώ να τον δω σε παρόμοια θέση σε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία.

Εν τω μεταξύ, η Rolls-Royce δηλώνει ότι θα ανακοινώσει τον διάδοχό της “εν ευθέτω χρόνω”, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει βρει ακόμα τον αντικαταστάτη του Taylor. Πιθανότατα, όμως, η κάλυψη της θέσης θα γίνει με κάποιο στέλεχος μέσα από την εταιρεία ή την ομάδα της οποίας είναι μέρος.

Ο Taylor ξεκίνησε τη καριέρα του στον όμιλο PSA, όπου έμεινε για 5 χρόνια, πριν γίνει επικεφαλής σχεδιαστής της Jaguar, όπου παρέμεινε για 14 χρόνια. Έπειτα πήγε στη Rolls-Royce ως επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού το 2011 και έγινε επικεφαλής του σχεδιασμού το 2012. Υπό την επίβλεψη του ήταν η Wraith, η Dawn, η νέα Phantom και η Cullinan. Έχει, επίσης, σχεδιάσει το 103EX concept, γνωστή και ως Vision 100.