Παρά τις δυσκολίες που περνάει τους τελευταίους μήνες η Faraday Future, η start-up δείχνει ότι συνεχίζει να προχωράει τα σχέδια της ώστε να εισέλθει στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το FF 91. Τελευταίο νέο της εταιρίας είναι η υπογραφή συμφωνίας με την κατασκευάστρια εταιρία Bernards, η οποία αναλαμβάνει ως γενικός εργολάβος του πολυαναμενόμενου εργοστασίου της εταιρίας, στο Hanford της Καλιφόρνια.

Η Faraday Future είχε ανακοινώσε σχέδια για επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την ανέγερση ενός εργοστασίου στη Νεβάδα, αλλά γρήγορα προέκυψαν οικονομικά ζητήματα, και πέρσι το καλοκαίρι η εταιρία σταμάτησε να εργάζεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, για να πετάξει οριστικά την πετσέτα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Για το λόγο αυτό επικεντρώθηκε σε πιο μικρές εγκαταστάσεις, και σε δήλωση του ο ανώτερος αντιπρόεδρος της παγκόσμιας παραγωγής της Faraday Future, Dag Reckhorn, έκανε γνωστό ότι η εταιρεία έλαβε πρόσφατα άδεια από την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης του Hanford για να ξεκινήσει τις εργασίες. Χαρακτηριστικά ο Reckhorn είπε:

Εκτιμούμε την υποστήριξη που μας έδωσε η πόλη του Hanford. Από τώρα και στο εξής, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αναδιάρθρωσης, κατεδάφισης και ανακαίνισης και έχουμε παραγγείλει όλο το εξοπλισμό που χρειάζεται. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Bernards για να ετοιμάσει το εργοστάσιό μας με το επιθετικό αλλά και εφαρμόσιμο χρονοδιάγραμμά μας.

Η Faraday Future αναφέρει ότι το εργοστάσιο του Hanford θα απασχολεί μέχρι 1300 άτομα, που θα εργάζονται σε 3 βάρδιες και ευελπιστεί να συναρμολογήσει το πρώτο αυτοκίνητο προπαραγωγής μέχρι τα τέλη Αυγούστου.