Ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, σε πρόσφατη συνέντευξή του προκάλεσε λέγοντας πως θεωρεί ότι τα αυτοκίνητα κινδυνεύουν να γίνουν απλώς ένα εμπόρευμα, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξαφάνιση ορισμένων κατασκευαστών, εκτός αν αρχίσουν να διαφοροποιούνται.

Πιστεύω ότι είμαστε στην αρχή του τέλους της παραδοσιακής αυτοκινητοβιομηχανίας. Για να είναι μια εταιρία βιώσιμη πρέπει να παρουσιάζει κέρδη.

Δεν έχει νόημα να ξοδέψουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε ένα νέο αυτοκίνητο και να προσφέρουμε σε αυτό έκπτωση σχεδόν από το λανσάρισμα του.

Ο κόσμος δεν χρειάζεται δεκάδες αυτοκινητοβιομηχανίες που κάνουν τα ίδια αυτοκίνητα. Υπάρχουν περισσότερες από 75 αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη, αλλά μόλις τέσσερις κατασκευαστές αεροπλάνων.

Η Aston Martin θεωρεί τον εαυτό της μια εξειδικευμένη εταιρία που παράγει πολυτελή σπορ και εξωτικά αυτοκίνητα.

Οι άνθρωποι εξακολουθούν να αναζητούν συγκίνηση στην κίνηση τους και εκεί βρίσκονται οι κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων, γι’αυτό και η Αston Martin ανθίζει.

Πέρυσι η Aston Martin σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων με 5.117 μονάδες (+58%), ενώ παρουσίασε και κέρδη ύψους σχεδόν 100 εκατ. ευρώ.