H Jaguar προσθέτει νέο κινητήρα στην E-Pace και ενεργή ανάρτηση

Σχετικά άρθρα

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του, η Jaguar προσθέτει στο E-Pace ένα νέο βασικό κινητήρα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, καθώς μια σουίτα τεχνολογιών άνεσης. Πιο συγκεκριμένα, ο 2,0-λιτρος Ingenium κινητήρας πλέον προσφέρεται με απόδοση 200 ίππων και 320 Νm, εκτός των 250 και 300 που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Με αυτόν επιταχύνει για τα 0-100 χλμ σε 7,9 δευτ.

H νέα ενεργή ανάρτηση χρησιμοποιεί αμορτισέρ τριπλού σωλήνα και εξωτερικές υδραυλικές βαλβίδες για βελτίωση της ποιότητας κύλισης, απόκρισης στις εντολές του τιμονιού καθώς του ελέγχου του αμαξώματος. Το σύστημα παρακολουθεί τη κίνηση του οχήματος κάθε 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου και υπολογίζει την απαιτούμενη δύναμη απόσβεσης κάθε 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Υπάρχει ακόμη και ένα νέο πρόγραμμα για οδήγηση εκτός δρόμου.

Τέλος, η νέα λειτουργία Smart Settings “καταλαβαίνει” τον οδηγό μέσω του κλειδιού και του smartphone του και προσαρμόζει ανάλογα το κάθισμα, τον κλιματισμό και το σύστημα ψυχαγωγίας. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που ήδη προσφέρουν πολλές εταιρίες, αλλά η Jaguar προχωράει περαιτέρω με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης για να μάθει τις προτιμήσεις του οδηγού με βάση όχι μόνο τον τρόπο που άφησε το αυτοκίνητο, αλλά ενσωματώνοντας το χρόνο, τη θέση, τον καιρό και τα πρότυπα συμπεριφοράς.

Έτσι, για παράδειγμα, μπορεί να ξέρει ότι θες να προθερμάνει το τιμόνι και τα καθίσματα σε ένα κρύο πρωινό ή να έχει έτοιμη μια λίστα τραγουδιών με βάση την ώρα της ημέρας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...