H Kia καταργεί το Soul με κινητήρες εσωτερικής καύσης, διατηρεί το ηλεκτρικό

Σχετικά άρθρα

Πανηγυρική επιβεβαίωση των πληροφοριών που είχαμε μάθει τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά την διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του Kia Stonic. Τότε είχαμε μάθει ότι το επόμενο Soul, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το τρίτο τρίμηνο του 2018 θα προσφέρεται στην Ευρώπη αποκλειστικά σε ηλεκτρική έκδοση, ενώ στην Αμερική θα είναι διαθέσιμο και με κινητήρες βενζίνης.

Και σήμερα η κορεάτικη εταιρία ανακοίνωσε ότι σταματάει την διάθεση του Soul στην Ευρώπη με κινητήρες εσωτερικής καύσης, διατηρώντας, όμως, την ηλεκτρική του έκδοση, μέχρι να παρουσιαστεί η νέα γενιά. Το 2017, το Kia Soul πούλησε περίπου 12.100 μονάδες, εκ των οποίων οι 5.400 (περίπου το 45%) ήταν στην ηλεκτρική έκδοση του (Soul EV). Γι’αυτό η Kia αποφάσισε να σταματήσει να πουλάει το συμβατικό Soul, και όχι το ηλεκτρικό.

Η τρίτη γενιά του Kia Soul θα χρησιμοποιεί το hardware του πρόσφατα παρουσιασμένου Hyundai Kona Electric και του Kia Niro EV. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει τουλάχιστον 300 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας, με την μπαταρία των 39,2 kWh.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα