Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων του 2018 του Μπουένος Άιρες είναι η τρίτη φορά που διεξάγονται και θα λάβουν χώρα στην πόλη της Λατινικής Αμερικής από 6 έως 18 Οκτωβρίου. Αυτοί θα αποτελέσουν το πρώτο αθλητικό γεγονός που θα περιλαμβάνει μια μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την FIA να θέλει να κάνει το motorsport Ολυμπιακό άθλημα.

Έτσι, στους Αγώνες της Αργεντινής θα δούμε για πρώτη φορά ηλεκτρικά καρτ εξελιγμένα από την Bosch και την γερμανική Mach1, απόδοση 20 kW (27 ίππων) να οδηγούνται από παιδιά μεταξύ 14 και 18 ετών.

Ο Felipe Massa, ως πρόεδρος του τμήματος kart της FIA (CIK), δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του:

Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό! Εάν γίνει ένας κλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα εμπνεύσει νέους ανθρώπους και θα τους οδηγήσει σε μηχανοκίνητα αθλήματα. Αυτό μπορεί να είναι μόνο καλό!

Η παγκόσμια ομοσπονδία FIA θέλει εδώ και χρόνια να φέρει το motorsport στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν ήταν εφικτό, επειδή οι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν είναι “μάχη” μόνο μεταξύ οδηγών, αλλά μηχανών. Όμως, με τα e-karts να είναι τα ίδια για όλους τους συμμετέχοντες, είναι η πρώτη ευκαιρία για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό.