Η Ford στο φετινό Goodwood Festival of Speed θα παρουσιάσει μια μοναδική Mustang. Πρόκειται για την one-off Eagle Squadron Mustang GT που αποτίει φόρο τιμής στους Αμερικάνους πιλότους του προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι δημιουργία της Ford Performance και τις RTR Vehicles και ο χρωματισμός αντλεί έμπνευση από τα μαχητικά του Β’ΠΠ. Το σώμα είναι κατασκευασμένο από carbon και μηχανικά φορά τον 5,0-λιτρο V8 κινητήρα απόδοσης 700 ίππων. Στο Goodwood Festival of Speed θα την οδηγεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής drift Vaughn Gittin Jr.

Το αυτοκίνητο στη συνέχεια θα δημοπρατηθεί και όλα τα έσοδα θα πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα EAA AirVenture, που από το 1992 προσφέρει πτήσεις σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια παιδιά και παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην έμπνευση της επόμενης γενιάς αεροπόρων. Η Ford τα τελευταία 20 χρόνια στηρίζει ενεργά την EAA, δημοπρατώντας για χάρη της 11 μοναδικά αυτοκίνητα, τα οποία πρόσθεσαν στα ταμεία του ιδρύματος περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια.