Στο φετινό Goodwood Festival of Speed και κατά την διάρκεια της διαδικασίας Michelin Supercar Shootout, δηλαδή της χρονομέτρησης της ανάβασης, το BAC Mono έκανε ρεκόρ, σταματώντας τα χρονόμετρα σε 49,13 δευτ. Πίσω του ήταν μια Porsche GT2 RS με χρόνο 50.38 δευτ., ένα Ford GT με χρόνο 51.63 δευτ., και μια Aston Martin Vulcan με χρόνο 51.66 δευτ.

Το προηγούμενο ρεκόρ του λόφου του Goodwood για ένα supercar ανήκε στο Nissan GT-R, το οποίο το 2014 στα χέρια του -23χρονου τότε- Jann Mardenborough είχε γράψει χρόνο 49.27 δευτ. Το Mono, όμως, το οδήγησε ο Anthony Reid, ένας 61-χρονος Βρετανός οδηγός αγώνων, και δήλωσε σχετικά με αυτό:

Είναι εντυπωσιακό επίτευγμα το έχεις το χρόνο του πιο γρήγορου supercar στο Goodwood Festival of Speed! Για να ανταγωνιστούμε φέτος μερικά από τα καλύτερα supercars και οδηγούς, και να κερδίσουμε τόσο πειστικά είναι φανταστικό – και το νέο ρεκόρ είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα. Ξέρω πάρα πολύ καλά την διαδρομή της ανάβασης, αλλά είναι πάντα διαφορετικό και παραμένει μια δύσκολη διαδρομή, καθώς υπάρχουν πολλές παραμορφώσεις και πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ, αλλά το Mono έχει τόσο εύκολα προσβάσιμο όριο και είναι ευκίνητο που απλώς έφερε εις πέρας την πρόκληση. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον χρόνο ρεκόρ, και είναι εκπληκτικό που βλέπουμε ξανά το BAC στην κορυφή των χρόνων του Goodwood και στο βιβλίο των ρεκόρ.

Να θυμίσω ότι το BAC Mono ζυγίζει μόλις 580 κιλά, ενώ κινείται από έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 2.500 κ.εκ., απόδοσης 305 ίππων, επιταχύνοντας από τα 0-100 χλμ. σε μόλις 2.9 δευτ. Ο χρόνος της McLaren P1 LM (47,07 δευτ.) είναι άγνωστο γιατί δεν προσμετράτε.