Ανανέωση: Επίσημο πλέον

Διέρρευσαν επίσημες φωτογραφίες της νέας γενιάς του Audi A1 αποκαλύπτοντας μας τα πάντα για το νέο μικρό αυτοκίνητο πόλης της γερμανικής εταιρίας. Το μοντέλο ακολουθεί την πρόσφατη σχεδιαστή της Audi με έντονο σχεδιασμό, εξάγωνη γρίλια και επιθετικούς προφυλακτήρες.

Βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου VW Polo, την MQB A0 και θα προσφέρεται μονάχα σε πεντάπορτη έκδοση. Οι διαστάσεις του έχουν μεγαλώσει, με το μήκος του να αγγίζει τα 4 μέτρα.

Αντίστοιχα βελτιωμένοι είναι και οι εσωτερικοί χώροι, ενώ η νέα ανάρτηση θα προσφέρει και προσαρμοζόμενο έλεγχο απόσβεσης. Στο εσωτερικό συναντάμε το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI Touch, με μια μεγάλη οθόνη αφής, ενώ πιο κάτω υπάρχουν οι διακόπτες του συστήματος κλιματισμού. Επίσης υπάρχει και το ψηφιακό ταμπλό, το Virtual Cockpit όπως το ονομάζει η εταιρία.

Μηχανικά θα φορά κινητήρες απόδοσης έως 200 ίππων και στις φωτογραφίες βλέπουμε τις εκδόσεις 35 TFSI και 40 TFSI, εξοπλισμένες με το S Line πακέτο. Η πρώτη φορά τον 1.5 TFSI κινητήρα απόδοσης 150 ίππων με 250 Nm ροπής και η δεύτερη τον 2,0-λιτρο TFSI απόδοσης 200 ίππων με 320 Nm ροπής.