Αυτή Ferrari 250 GTO by Scaglietti του 1962 μπορεί να πουληθεί για 45 εκατ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Λίγες ημέρες μετά την πώληση μιας Ferrari 250 GTO για το ποσό ρεκόρ των €70 εκατ., στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s που θα γίνει στο Monterey της Αμερικής, στις 24-25 Αυγούστου, θα βγει στο σφυρί αυτή η 250 GTO by Scaglietti του 1962, με την εκτιμώμωνη τιμή πώληση να υπολογίζεται στα 45 εκατομμύρια δολάρια.

Η εν λόγω Ferrari, με αριθμό πλαισίου 3413 GT, είναι μια από τις μόλις 39 που κατασκευάστηκαν από το 1953 έως το 1964 και όλες διασώζονται μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει κερδίσει δύο φορές τον αγώνα του Targa Florio (1963 και 1964) στην κατηγορία του, ενώ το 1962 οδηγήθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα από τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 του 1961, Phil Hill.

Ακόμα διετέλεσε χρέη αυτοκινήτου δοκιμών από τη Ferrari, με εκπρόσωπο του RM Sotheby’s να δηλώνει ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μόλις η τρίτη GTO που προσφέρεται σε δημόσια αγορά κατά την τρέχουσα χιλιετία.

Το 1962, το αυτοκίνητο πωλήθηκε στον τακτικό πελάτη της Ferrari, Edoardo Lualdi-Gabardi, έχοντας συμμετάσχει σε δέκα αγώνες εκείνη τη σεζόν, κερδίζοντας τους όλους εκτός από έναν, τον οποίο τερμάτισε στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας το Ιταλικό εθνικό πρωτάθλημα GT.

Ο Lualdi-Gabardi αγόρασε ένα δεύτερο GTO το 1963 και στη συνέχεια πώλησε το 3413 στον Gianni Bulgari, υπό την κυριότητα του οποίου το αυτοκίνητο κέρδισε τις δύο φορές τον αγώνα Targa Florio. Συνολικά, η συγκεκριμένη Ferrari έτρεξε σε 20 αγώνες.

Πάνω από 50 χρόνια αργότερα, η GTO διατηρεί τον αρχικό κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και τον πίσω άξονά της, καθώς και το Series II αμάξωμα, το οποίο “φόρεσε” από τη Carrozzeria Scaglietti το 1964.

Όλα αυτά τα χρόνια άλλαξε αρκετά χέρια και το 2000 το αγόρασε ο σημερινός ιδιοκτήτης Dr Greg Whitten, πρώην προγραμματιστής της Microsoft και έτρεξε μαζί του σε ιστορικούς αγώνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί Honda S2000 του 2001 με μόλις 1.525 χλμ.

Το Honda S2000 είναι αναμφισβήτητα ένα διαχρονικό αυτοκίνητο και τα τελευταία χρόνια οι τιμές του έχουν αγγίξει την στρατόσφαιρα, καθώς δεν είναι λίγες οι...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Μετά από 24 χρόνια βρέθηκε μια κλεμμένη Ferrari F40

Στις 16 Απριλίου του 2000, μια Ferrari F40 -βαμμένη στο Rosso Corsa χρώμα- κλάπηκε έξω από ένα ξενοδοχείο στο δήμο Βιλλασάντα, στην επαρχία της...

O Charles Leclerc παρέλαβε την Ferrari Daytona SP3 του

Μια ακόμη δημιουργία της Ferrari πρόσθεσε ο Charles Leclerc στη συλλογή του. Πρόκειται για μια Ferrari Daytona SP3 που έχει εξατομικευτεί στο γούστο του...
Autoblog.gr