Αυτή Ferrari 250 GTO by Scaglietti του 1962 μπορεί να πουληθεί για 45 εκατ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Λίγες ημέρες μετά την πώληση μιας Ferrari 250 GTO για το ποσό ρεκόρ των €70 εκατ., στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s που θα γίνει στο Monterey της Αμερικής, στις 24-25 Αυγούστου, θα βγει στο σφυρί αυτή η 250 GTO by Scaglietti του 1962, με την εκτιμώμωνη τιμή πώληση να υπολογίζεται στα 45 εκατομμύρια δολάρια.

Η εν λόγω Ferrari, με αριθμό πλαισίου 3413 GT, είναι μια από τις μόλις 39 που κατασκευάστηκαν από το 1953 έως το 1964 και όλες διασώζονται μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει κερδίσει δύο φορές τον αγώνα του Targa Florio (1963 και 1964) στην κατηγορία του, ενώ το 1962 οδηγήθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα από τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 του 1961, Phil Hill.

Ακόμα διετέλεσε χρέη αυτοκινήτου δοκιμών από τη Ferrari, με εκπρόσωπο του RM Sotheby’s να δηλώνει ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μόλις η τρίτη GTO που προσφέρεται σε δημόσια αγορά κατά την τρέχουσα χιλιετία.

Το 1962, το αυτοκίνητο πωλήθηκε στον τακτικό πελάτη της Ferrari, Edoardo Lualdi-Gabardi, έχοντας συμμετάσχει σε δέκα αγώνες εκείνη τη σεζόν, κερδίζοντας τους όλους εκτός από έναν, τον οποίο τερμάτισε στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας το Ιταλικό εθνικό πρωτάθλημα GT.

Ο Lualdi-Gabardi αγόρασε ένα δεύτερο GTO το 1963 και στη συνέχεια πώλησε το 3413 στον Gianni Bulgari, υπό την κυριότητα του οποίου το αυτοκίνητο κέρδισε τις δύο φορές τον αγώνα Targa Florio. Συνολικά, η συγκεκριμένη Ferrari έτρεξε σε 20 αγώνες.

Πάνω από 50 χρόνια αργότερα, η GTO διατηρεί τον αρχικό κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και τον πίσω άξονά της, καθώς και το Series II αμάξωμα, το οποίο “φόρεσε” από τη Carrozzeria Scaglietti το 1964.

Όλα αυτά τα χρόνια άλλαξε αρκετά χέρια και το 2000 το αγόρασε ο σημερινός ιδιοκτήτης Dr Greg Whitten, πρώην προγραμματιστής της Microsoft και έτρεξε μαζί του σε ιστορικούς αγώνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari 296 GTB by Mansory με 870 άλογα

Η Mansory ασχολείται για πρώτη φορά με την Ferrari 296 GTB και παρουσιάζει το πακέτο Tempesta για το ιταλικό supercar. Αυτό φέρει νέο αεροδυναμικό...

Δες μια Ferrari 250 GTO να πιάνει φωτιά στο Goodwood με τον Chandhok στο τιμόνι

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη το φετινό Goodwood Revival, το οποίο αποτελεί μια εξαίσια συγκέντρωση κλασικών αυτοκινήτων, με αριστοκρατικά αγωνιστικά του παρελθόντος να τρέχουν στην...

Δες το shakedown της Ferrari KC23 στο Fiorano

Στα μέσα Ιουλίου, η Ferrari παρουσίασε το νέο της one-off μοντέλο, το KC23, με την ιταλική εταιρία να δίνει τότε στη δημοσιότητα μερικές rendering...