Απίστευτη μινιατούρα της Ferrari 250 GTO αξίας €58.000

Σχετικά άρθρα

Η θλιβερή πραγματικότητα είναι πως οι περισσότεροι από εμάς, ποτέ δεν θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε δική μας μια δημιουργία της Ferrari, ειδικά όταν μιλάμε για μοντέλα σαν την 250 GTO. Ωστόσο, η Amalgam έβγαλε στην αγορά μια μινιατούρα του θρυλικού μοντέλου της ιταλικής εταιρίας, που με τιμή 58.000 ευρώ μόνο οικονομικά προσιτό δεν το λες.

Η τιμή για το αντίγραφο του αμαξώματος της Ferrari 250 GTO μπορεί να φαίνεται εξωφρενική, αλλά απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ένα τυπικό μοντέλο κλίμακας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ακριβώς έκανε η Carozzerie Scaglietti τη δεκαετία του 1960, το αλουμινένιο αμάξωμα του μοντέλου της Amalgam έχει σφυρηλατηθεί στο χέρι χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές χτυπήματος των πάνελ, όπως ακριβώς κατασκευάστηκε το σώμα των αυθεντικών 250 GTO.

Το μοντέλο της Amalgam είναι υπό κλίμακα 1:4, έχει μήκος 108 εκατοστά και ζυγίζει 5 κιλά. Στις φωτογραφίες βλέπεις τη μινιατούρα πάνω σε πλαίσιο από ξύλο καρυδιάς, αλλά η Amalgam αναφέρει ότι μπορεί να το τοποθετήσει και σε άλλα πλαίσια. Εναλλακτικά, αν το αγοράσεις μπορείς να το τοποθετήσει σε τοίχο.

Κάθε αντίγραφο του αλουμινένιου αμαξώματος θα κατασκευαστεί μόνο μετά από κάθε παραγγελία, κάτι απολύτως λογικό, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα χειροποίητο μοντέλο κλίμακας που χρειάζεται πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί.

To αντίγραφο αμαξώματος της 250 GTO είναι το πρώτο σε μια σειρά αμαξωμάτων της Ferrari που θα παράγει η Amalgam. Επόμενο μοντέλο είναι η 250 Testa Rossa, επίσης σε σχέδιο του Scaglietti, για να ακολουθήσουν οι 265 GTB και 275 GTB/4 το 2023 και το 2024.

Παράλληλα η Amalgam προχώρησε σε συνεργασία με την Ferrari και οι πελάτες που παραγγείλουν μια νέα Ferrari Roma, 812 Superfast, 812 GTS, Portofino M, SF90 Stradale ή SF90 Spider από μια αντιπροσωπεία της Ferrari μπορούν να παραγγείλουν ένα αντίστοιχο μοντέλο της Amalgam σε κλίμακα 1:8 ή 1:12. Η Ferrari θα δίνει τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου απευθείας στην Amalgam, η οποία στη συνέχεια θα κατασκευάζει ένα τέλειο αντίγραφο του κανονικού αυτοκινήτου σε μινιατούρα.

Διάβασε ακόμα

H Ferrari 250 GTO αναγνωρίστηκε επίσημα ως έργο τέχνης

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το νέο V12 GT μοντέλο της Ferrari σε δοκιμές στις Άλπεις

Η Ferrari συνεχίζει τις δοκιμές του νέου GT της, το οποίος σχεδιαστικά υιοθετεί τη φιλοσοφία της Roma. Το αυτοκίνητο θα αντικαταστήσει την 812 Superfast...

Ferrari 296 GTB by Mansory με 870 άλογα

Η Mansory ασχολείται για πρώτη φορά με την Ferrari 296 GTB και παρουσιάζει το πακέτο Tempesta για το ιταλικό supercar. Αυτό φέρει νέο αεροδυναμικό...

Δες μια Ferrari 250 GTO να πιάνει φωτιά στο Goodwood με τον Chandhok στο τιμόνι

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη το φετινό Goodwood Revival, το οποίο αποτελεί μια εξαίσια συγκέντρωση κλασικών αυτοκινήτων, με αριστοκρατικά αγωνιστικά του παρελθόντος να τρέχουν στην...