Παρουσιάστηκε το νέο Opel Combo Life, τον Οκτώβριο στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Opel παρουσίασε διαδικτυακά την δική της εκδοχή του νέου Citroen Berlingo, το Combo Life. To πολυμορφικό μοντέλο είναι το τρίτο της συνεργασίας της εταιρίας από το Rüsselsheim με τον όμιλο PSA, και για το λόγο αυτό, τις προηγούμενες ημέρες ταξιδέψαμε στο Βελιγράδι για την πρώτη του εμφάνιση, σε μια στατική παρουσίαση, καθώς -σοφά πράττοντας- η Opel δεν είχε παρουσία στην έκθεση της Γενεύης. Στην Ελλάδα αναμένεται από τον Οκτώβριο, με την εταιρία να μην έχει ανακοινώσει ακόμα τον τιμοκατάλογο του, με την τιμή στην Γερμανία να ξεκινά από τα €19.990.

Το αυτοκίνητο

Η πέμπτη γενιά του γνωστού σε όλους Combo σχεδιάστηκε για πρώτη φορά αρχικά ως επιβατικό, με την επαγγελματική έκδοση να ακολουθεί και αυτό φαίνεται τόσο στην εξωτερική του σχεδίαση, όσο και στην πληθώρα τεχνολογικά προηγμένων λύσεων που στόχο έχουν την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα για τον οδηγό και επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με την Opel, η πρόταση της μπορεί να φιλοξενήσει επτά άτομα και δύο golden retrievers, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο την χωρητικότητα του. Η εταιρία αναφέρει πως το Combo Life είναι ο καλύτερος φίλος της οικογένειας χάρη στην ευρύχωρη καμπίνα και το υψηλό επίπεδο ευελιξίας στην διαμόρφωσή της.

Πράγματι, μπορείς να το αποκτήσεις με πέντε ή επτά θέσεις, μία ή δύο πίσω συρόμενες πόρτες και με δυνατότητα επιλογής μεταξύ κανονικής (4,40 μέτρων) και μακριάς (4,75 μέτρων) έκδοσης (και οι δύο με ύψος 1,80). Αν σε κουράζει το infused funky styling του Berlingo, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να σου αρέσει η συμβατική εμφάνιση του Combo Life.

Εσωτερικό

Εσωτερικά η κατάσταση αλλάζει αφού οι επιλογές σου πολλαπλασιάζονται. Επιλέγεις το μοντέλο των πέντε θέσεων στο κανονικό μήκος και έχεις χώρο αποσκευών 597 λίτρων (μετρημένο μέχρι το επάνω μέρος του πίσω καθίσματος), ενώ με πεσμένα τα πίσω καθίσματα έχεις αποθηκευτικό χώρο 850 λίτρα και 2.693 λίτρα (μετρημένο μέχρι την οροφή). Για πρόσθετη ευελιξία, επιλέγεις μία ή δύο συρόμενες πόρτες ενώ έχεις την δυνατότητα να ανοίγεις μόνο το τζάμι της πίσω πόρτας για να φορτώσεις ή να ξεφορτώσεις κάτι μικρότερο.

Μπορείς να επιλέξεις είτε το τυπικό πάγκο δεύτερης σειράς καθισμάτων (60:40) είτε τα προαιρετικά τρία ξεχωριστά καθίσματα. Μάλιστα μπορείς να στηρίξεις πάνω τους παιδικά καθίσματα (τρία το ένα δίπλα στο άλλο) όλα με Isofix. Επιπλέον τα καθίσματα μπορούν να διπλωθούν ξεχωριστά και κατά μήκος για να χωρέσουν μεγάλα σε μήκος αντικείμενα όπως μία σανίδα surf.

Πέρα από την «σπηλιά» του χώρου αποσκευών υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι στην καμπίνα. Ως παράδειγμα σου δίνω πως στην κεντρική κονσόλα, όπου μπορείς να αποθηκεύσεις ένα μπουκάλι του 1,5 λίτρου και υπάρχει χώρος στην οροφή που περιλαμβάνει ένα κουτί των 36 λίτρων.

Κινητήρες

Στους κινητήρες ξεχωρίζουν ο 1200άρης των 110 και 130 ίππων (βενζίνης) και αυτός των 1500 κ.εκ. 75 και 130 ίππων (πετρελαίου), οι οποίοι προέρχονται από το “οπλοστάστιο” της PSA.

Τεχνολογίες

Στο Combo Life, η Opel παρουσιάζει τεχνολογίες, που έχεις δει στα μεγαλύτερα και περισσότερο πολυτελή μοντέλα όπως: Head-up display, σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών, automatic emergency braking, ανάγνωση ορίων ταχύτητας, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, θερμαινόμενο τιμόνι, infotainment system με δυνατότητα σύνδεσης και ελέγχου από κινητό τηλέφωνο και η 180 μοιρών πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας.

Το εσωτερικό διαθέτει οθόνη αφής 8″, συμβατή με Android Auto, Apple Carplay και Mirrorlink. Η πανοραμική κάμερα, η οποία αυξάνει την οπτική γωνία στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, είναι μια από τις πολλές καινοτομίες που η Opel βάζει στο Combo Life, που είναι χρήσιμες στην καθημερινή οδήγηση, όπως το IntelliGrip ή το Flank Guard (νέο για την Opel), το οποίο σε προστατεύει από μικροατυχήματα Πρόκειται για ένα σύστημα βασισμένο σε δώδεκα αισθητήρες γύρω από το αυτοκίνητο, το οποίο σε προειδοποιεί όταν υπάρχει ο κίνδυνος να χτυπήσεις πάνω σε κάτι το οποίο είναι εκτός ορατότητας και πιο χαμηλό. Επίσης υπάρχει head-up display, σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων και κάμερα οπισθοπορείας.

Συμπέρασμα

Καινοτόμο και μοντέρνο, Το Combo Life θα γίνει (επιμένει η Opel) ο οικογενειακός σου φίλος. Με άφθονο χώρο για έως και επτά επιβάτες, που είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμοι, χάρη στην νέα αρχιτεκτονική και το καθαρό και απλό της styling. Επιπλέον σου θυμίζω πως το οικογενειακό van της Opel είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης.

Φωτογραφίες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...