Η Mini αναβαθμίζει τα μοντέλα της λόγω WTLP

Σχετικά άρθρα

Η Mini ανακοίνωσε πως όλα τα βενζινοκίνητα μοντέλα της, πλέον θα εφοδιάζονται με φίλτρο σωματιδίων και επομένως θα συμμορφώνονται με το πρότυπο Euro 6d-TEMP.

Οι diesel εκδόσεις των MINI Clubman και MINI Countryman συμμορφώνονται με το πρότυπο Euro 6d-TEMP από τον Μάρτιο του 2018. Το σύστημα ελέγχου εκπομπών ρύπων περιλαμβάνει εκτός από φίλτρο σωματιδίων diesel και καταλύτη αποθήκευσης οξειδίων του αζώτου (NOX) και έναν καταλυτικό μετατροπέα SCR με ειδικό ψεκασμό ουρίας (AdBlue) για αποτελεσματική μείωση των οξειδίων του αζώτου.

Επίσης τα μοντέλα αντί του στάνταρ μηχανικού κιβωτίου, τα βενζινοκίνητα μοντέλα των MINI Clubman και MINI Countryman θα διατίθενται με 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic στο μέλλον. Το 7-τάχυτο Steptronic με διπλό συμπλέκτη επιτρέπει επίσης τη χρήση του auto start/stop και της λειτουργίας coasting (ρολάρισμα) για αυξημένη απόδοση. Επιπλέον, ο έλεγχος του κιβωτίου είναι συνδεδεμένος με το σύστημα πλοήγησης (εάν διατίθεται). Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα πλοήγησης μπορούν να χρησιμοποιούνται για επιλογή της σχέσης ακριβώς σύμφωνα με τα διαδρομή. Το 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη ελέγχεται με ηλεκτρονικό επιλογέα που μεταφέρει τις εντολές του οδηγού μέσω ηλεκτρικών σημάτων στον εγκέφαλο του κιβωτίου.

Από τον Ιούλιο του 2018, το 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη διατίθεται επίσης προαιρετικά σε συνδυασμό με τους αναβαθμισμένους κινητήρες για τα MINI Clubman και MINI Countryman. Οι βενζινοκινητήρες που εφοδιάζονται στάνταρ με φίλτρο σωματιδίων πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου Euro 6d-TEMP. Με το 7-τάχυτο Steptronic, η κατανάλωση μικτού κύκλου για το MINI One Clubman και το MINI Cooper Clubman είναι τώρα 5,7 λίτρα/100 χλμ και στις δύο περιπτώσεις (Επίπεδο CO2: 130 γρ/χλμ). Οι αντίστοιχες τιμές για το MINI Cooper S Clubman είναι 5,8 λίτρα/100 χλμ και 133 γρ/χλμ. Η κατανάλωση και το επίπεδο εκπομπών CO2 του MINI One Countryman με 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic είναι 5,9 λίρα/100 χλμ και 135 – 134 γρ/χλμ. Για το MINI Cooper Countryman οι τιμές είναι 5,9 – 5,8 λίτρα/100 χλμ και 134 – 132 γρ/χλμ). Οι αντίστοιχες τιμές μετρημένες για το MINI Cooper S Countryman είναι 6,0 λίτρα και 138 – 136 γρ/χλμ (οι τιμές εξαρτώνται από τον τύπο του ελαστικού). Όλες οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων μετρήθηκαν σύμφωνα με τα νέα διαδικασία μέτρησης WLTP και στη συνέχεια έγινε αναγωγή στον κύκλο NEDC για λόγους σύγκρισης.

Τα δύο μοντέλα MINI θα εφοδιάζονται με αυτόματο έλεγχο φώτων πορείας στάνταρ. Αυτή η λειτουργία εξασφαλίζει ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των προβολέων και πίσω φώτων ανάλογα με τις ανάγκες, σύμφωνα με τις συνθήκες φωτισμού εκεί όπου κινείται το όχημα. Για το σκοπό αυτό, ο διακόπτης των φώτων πορείας και στα δύο μοντέλα αποκτά μία πρόσθετη θέση από το Ιούλιο του 2018: αυτή επισημαίνεται με ένα εικονίδιο που περιέχει το γράμμα “A”. Όταν χρησιμοποιείται το αυτόματο σύστημα φώτων πορείας, τα φώτα όχι μόνον ενεργοποιούνται τη νύχτα αλλά και όταν σουρουπώνει ή όταν η ορατότητα είναι κακή λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά και μέσα σε τούνελ ή σε σκοτεινά πολυώροφα πάρκινγκ οχημάτων.

Τέλος το Mini Clubman πλέον θα περιλαμβάνεται μια προαιρετική οθόνη αφής 8,8 ιντσών, Apple CarPlay, ασύρματη φόρτιση, σύστημα πλοήγησης και ηχοσύστημα Harmon Kardon με 12 ηχεία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το Mini Aceman

Στα τέλη του επόμενου μήνα και στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Πεκίνο (Auto China), που θα ανοίξει τις πύλες της στις 24 Απριλίου,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Mini Cooper στην Οξφόρδη

H Mini ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε η παραγωγή της νέας, πέμπτης γενιά του Cooper στο "σπίτι" της βρετανικής μάρκας, στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Στην ειδική...

Το νέο Mini Countryman ήρθε Ελλάδα [Τιμές]

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Mini αποκάλυψε τη νέα -τρίτη- γενιά του Countryman, και πλέον το μεγαλύτερο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας έχει ξεκινήσει την εμπορική...