Το καλοκαίρι του 1958 η Fiat έβγαλε στην αγορά το Fiat 500 Spiaggina (Jolly) και 60 χρόνια μετά, η Fiat μαζί με την Garage Italia κατασκεύασαν δύο σύγχρονα Spiaggina ως φόρο τιμής στο μοντέλο.

Το 500 Spiaggina της Garage Italia, Spiaggina by Garage Italia όπως ονομάζεται, θα περάσει στη παραγωγή σε περιορισμένο αριθμό, έχει roll-bar, δεν διαθέτει οροφή, ούτε πίσω καθίσματα, μιας και στον χώρο τους υπάρχει ένας χώρος με ενσωματωμένο ντουζ, ενώ μέσα του μπορούν να αποθηκευτούν τα απαραίτητα για μια βόλτα στη κοντινή παραλία.

Τα μπροστά καθίσματα έχουν αντικατασταθεί από έναν πάγκο, με το παρμπρίζ να είναι πολύ κοντύτερο. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός πως όλο το πάτωμα του αποθηκευτικού χώρου έχει επενδυθεί με φελλό.

Το Fiat Spiaggina ‘58 θα βγει σε 1958 μονάδες, διαθέσιμο ως cabriolet, βαμμένο στο αποκλειστικό χρώμα “Volare Blue” χρώμα, με λευκή οροφή, χρωμιωμένα διακοσμητικά και ρετρό ζάντες 16″.

Στο εσωτερικό του υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, νέα καθίσματα, νέα πατάκια, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect με οθόνη 7″. Κίνηση παίρνει από τον 1.200αρη βενζινοκινητήρα απόδοσης 59 ίππων, αλλά και από τον 900αρη TwinAir απόδοσης 85 ίππων.