Το σερί της Mercedes στο Silverstone θέλει να σταματήσει ο Vettel

Σχετικά άρθρα

Από τότε που η Formula 1 πέρασε στην υβριδική εποχή -το 2014-, η Mercedes είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην πίστα του Silverstone. Ο Lewis Hamilton έχει κερδίσει τέσσερις συνεχόμενες φορές και, με δεδομένο ότι ο Βρετανός εγκατέλειψε στον προηγούμενο αγώνα, θα προσπαθήσει να πάρει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη και την έκτη συνολικά, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος οδηγός επί βρετανικού εδάφους.

Παρά το δυνατό ξεκίνημα και το «1-2» της Mercedes, η Ferrari έδειξε πως είναι εδώ, με τον Sebastian Vettel να είναι ο ταχύτερος οδηγός στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο ομάδων θα είναι σκληρός αύριο και οι δύο τετράκις Παγκόσμιοι Πρωταθλητές θα δώσουν μάχη για την καλύτερη θέση εκκίνησης.

Ο Seb λέει ότι η αποστολή του είναι να σταματήσει το σερί της γερμανικής ομάδας στο Silverstone, με την παράδοση να μην είναι υπέρ της ιταλικής ομάδας, μιας και η τελευταία νίκη χρονολογείται στο 2011.

Προσπαθούμε να σκοτώσουμε τη μαγεία τους, αυτό είναι που έχουμε προσπαθήσει τα προηγούμενα χρόνια και νομίζω ότι εδώ έχουν αρκετά καλές επιτυχίες. Είναι αλήθεια πως είναι πολύ δυνατοί εδώ και περιμένουμε να είναι πολύ δυνατοί αύριο, όμως ελπίζω ότι μπορούμε ξανά να είμαστε εκεί κι ελπίζω ότι μπορούμε να είμαστε κοντά, κάτι που θα είναι πολύ καλό νέο.

Ο 31χρονος είναι ικανοποιημένος από τη χθεσινή μέρα, τη συμπεριφορά και τον ρυθμό της SF71H, ωστόσο θέλει βελτιωμένη απόδοση σήμερα, ώστε να επιστρέψει στις pole position.

Παραδοσιακά, δεν είναι μια δυνατή πίστα για ‘μάς. Αλλά, σήμερα είχαμε ένα καλό ξεκίνημα κι ελπίζουμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε αύριο και να σκοτώσουμε τη μαγεία τους. Όλα όσα βάλαμε στο μονοθέσιο έδειξαν να λειτουργούν. Είναι ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είχαμε ισορροπία και είχα καλό ρυθμό από το ξεκίνημα της ημέρας.

Είχαμε μια καλή Παρασκευή κι ελπίζουμε ότι θα μεταφέρουμε αυτή τη δυναμική στην αυριανή μέρα. Τα ελαστικά είναι ζεστά, πολύ ζεστά, αλλά πιστεύω ότι είναι το ίδιο για όλους. Προφανώς, η μαγεία αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι να τα κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο κρύα.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...