Οι διοργανωτές της έκθεσης του Ντιτρόιτ στις 24 του Ιούλη θα ανακοινώσουν και επίσημα την αλλαγή της ημερομηνίας της έκθεσης από το 2020 και έπειτα.

Παραδοσιακά, η έκθεση του Ντιτρόιτ εδώ και δεκαετίες, γίνεται την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, αλλά η CES (Consumer Electrics Show) που γίνεται μια εβδομάδα νωρίτερα στο Λας Βέγκας, συνεχώς γιγαντώνεται και όλο περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και προμηθευτές παρουσιάζουν εκεί τα μοντέλα τους και τις νέες τους τεχνολογίες.

Οι Audi, BMW, Mercedes να έχουν ήδη ανακοινώσει πως δεν θα παραβρίσκονται στην έκθεση του Ντιτρόιτ του 2019, ενώ οι Mazda, Mini, Mitsubishi, Maserati, Jaguar, Land Rover, Aston Martin, Tesla, Volvo, Bugatti, Lamborghini και Ferrari έχουν γυρίσει εδώ και χρόνια την πλάτη τους στη συγκεκριμένη έκθεση.

Έτσι οι διοργανωτές της έκθεσης θα αλλάξουν την ημερομηνία διεξαγωγής της από το 2020 και αυτή θα διεξάγεται τελικά κάθε Ιούνιο, ενώ παράλληλα θα διοργανώνουν και διάφορες εκδηλώσεις και test drives στους δρόμους της πόλης, όπως και στους ανοικτούς χώρους του εκθεσιακού κέντρου που διεξάγεται η έκθεση, δίνοντας έτσι μια διαφορετική νότα.

Η έκθεση του Ντιτρόιτ του 2019 θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 27 Ιανουαρίου, ενώ η CES θα ανοίξει τις πύλες της στις 9 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.