Χθες ανακοινώθηκε μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο Cristiano Ronaldo συμφώνησε να αφήσει την Ρεάλ Μαδρίτης και να πάει στην Γιουβέντους.

Οι υπογραφές “έπεσαν” μάλιστα επί ελληνικού εδάφους, μιας και ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι ήρθε στην Ελλάδα και πήγε στο πολυτελές ξενοδοχείο Costa Navarino, όπου ο Πορτογάλος αστέρας κάνει τις διακοπές του.

Ωστόσο η άφιξη του Ronaldo στην Γιουβέντους προκάλεσε τελικά την αντίδραση των εργαζόμενων της FIAT, η οποία ανήκει στην οικογένεια Ανιέλι. Οι εργαζόμενοι της ιταλικής εταιρίας ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε 48ωρη απεργία.

Αντιμέτωποι με τόση ενοχή δεν μπορούμε από το να προχωρήσουμε σε απεργία.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν για χρόνια να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες η ίδια η εταιρεία αποφασίσει να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή.

Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη. Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο και περισσότερο τις ζώνες τους, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε μόνο έναν άνθρωπο! Είναι εντάξει; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν έως τα μέσα του μήνα; Είμαστε όλοι εξαρτημένοι από το ίδιο αφεντικό, αλλά σε αυτήν την στιγμή τεράστιας κοινωνικής δυσκολίας, αυτή η άνιση μεταχείριση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή.

Οι εργαζόμενοι της FIAT έχουν υπηρετήσει την εταιρεία για τουλάχιστον τρεις γενιές, πλουτίζοντας όποιον κινείται γύρω στην εν λόγω εταιρεία, και σε αντάλλαγμα έλαβαν πάντα και μόνο μια ζωή δυστυχίας. Η εταιρεία θα μπορούσε να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που διασφαλίζουν το μέλλον των χιλιάδων ανθρώπων και όχι μόνο σε έναν άνθρωπο. Προτιμούν τον κόσμο του παιχνιδιού, την διασκέδαση για οτιδήποτε άλλο. Για τους λόγους που περιγράφονται ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης κηρύσσει απεργία από την Κυριακή (22:00) 15 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη (06:00), 17 Ιουλίου 2018.

Τόσο η FCA όσο και η Γιουβέντους ελέγχονται από την Exor, την επενδυτική εταιρία της ιταλικής οικογένειας Agnelli, η οποία κατέχει σχεδόν το 30% της FCA και το 64% της Γιουβέντους. Ωστόσο FCA και Γιουβέντους είναι δύο εντελώς διαφορετικές εταιρίες, με δικά τους οικονομικά στοιχεία.

ανέφερε η ανακοίνωση του ΔΣ των εργαζομένων στην FIAT.