Εξαγριωμένοι οι υπάλληλοι της Fiat με την πιθανή μεταγραφή του Ronaldo στην Juventus

Σχετικά άρθρα

Μετά την αποχώρηση του Gianluigi Buffon από την Juventus για την Paris Saint Germain, η Τορινέζικη ομάδα (πρωταθλήτρια του Scudetto) είναι σε προχωρημένες διαπραγματευσείς για την μεταγραφή του Cristiano Ronaldo από την Ρεάλ Μαδρίτης. Αρχικά είχε ακουστεί ότι το ποσό αποδέσμευσης έφτανε τα 100 εκατομμύρια ευρώ, αν και πρόσφατα ο πρόεδρος της Ισπανικής ομάδας, Florentino Perez, φέρεται να ζητάει €150 εκατ. για να πει το “ναι”.

Ανεξαρτήτως ποσού, και σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα “Record“, η μεταγραφή του 33-χρονου Πορτογάλου επιθετικού θα καταστεί εφικτή με την αρωγή της Fiat, που όπως ξέρεις ανήκει στην οικογένεια Agnelli, η οποία κατέχει και τις μετοχές της Juventus.

Η ιταλική εταιρία φέρεται διατεθειμένη να υπογράψει ένα “κολοσσιαίο” χορηγικό συμβόλαιο με τον αρχηγό της εθνικής Πορτογαλίας, ώστε με αυτόν τον τρόπο να καλυφθούν τα €30.000.000 καθαρά που θα είναι η ετήσια αμοιβή στον CR7.

Τα χρήματα αυτά είναι τετραπλάσια σε σχέση με τον πιο καλά αμειβόμενο ποδοσφαιριστή των Ιταλών, τον Gonzalo Higuain, και σε συνδυασμό με τα χρήματα που ζητάει η Ρεάλ, μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στους νταμπλούχους Ιταλίας λόγω Financial Fair Play. Ακόμα και γι’ αυτό έχει βρεθεί λύση, αφού η χορηγική συμφωνία μπορεί συναφθεί με την Exor, τη μητρική της Fiat, ώστε να παρακαμφθούν βασικές παράμετροι του FFP.

Αυτό, όμως, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους υπαλλήλους της Fiat. H εφημερίδα “AS” αναφέρει ότι το ποσό της μεταγραφής μπορεί να φτάσει έως και τα €220 εκατ., με τον Τζεράρντο Τζιανόνε, επί 18 χρόνια μηχανικός στην παραγωγή της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας να δηλώνει εκνευρισμένος:

Μετά τον Higuain, έρχεται ο Cristiano Ronaldo; Είναι ντροπή. Οι εργαζόμενοι της Fiat δεν έχουν δει αύξηση τα τελευταία 10 χρόνια. Τα χρήματα για τον μισθό του Cristiano θα μπορούσε να εξασφαλίσουν αύξηση 200 ευρώ σε όλους τους υπαλλήλους. Αντίθετα έχουμε χάσει λόγω του πληθωρισμού το 10,7% των εσόδων μας το οποίο δεν έχει καλυφθεί. Και η FCA ξοδεύει €126 εκατ. κάθε χρόνο σε χορηγίες από τις οποίες τα 26,5 εκατ. ευρώ πηγαίνουν στην Juventus.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

Η Fiat εξετάζει να προσθέσει υβριδική έκδοση στο 500e

Τα σημάδια της επιβράδυνσης της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ολοένα και πληθαίνουν, κάτι που φέρνει πολλές εταιρίες στην επανεξέταση της στρατηγικής τους και την...

Η Fiat παρουσιάζει το 500 Tributo Trepiuno

Πριν ακριβώς 20 χρόνια και στην πρεμιέρα της έκθεσης της Γενεύης του 2004, η Fiat παρουσίασε στο περίπτερο της το Trepiuno, ένα concept που...

H Fiat μετονομάζει το τωρινό Panda σε Pandina

Με τον ερχομό του νέου Panda να πλησιάζει η Fiat ανακοίνωσε σήμερα πως μετονομάζει την υπάρχουσα γενιά του μοντέλου σε Pandina, αφού θα συνεχίσει...