Με πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, δίνεται εξάμηνη παράταση σε όσους έχουν ανασφάλιστο όχημα.

Βάσει του νόμου, σε περίπτωση που ο κάτοχος ανασφάλιστου οχήματος δεν συμμορφωθεί με το πρόστιμο και την προειδοποίηση για ασφάλιση του οχήματός μετά την παρέλευση του διμήνου χάριτος, τα στοιχεία του οχήματός του αποστέλλονται στην αρμόδια αστυνομική αρχή προκειμένου να του επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις που περιλαμβάνουν την αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας (άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες).

Η κυβέρνηση, όμως, αποφάσισε να δείξει νέα ανοχή στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, αφού σύμφωνα με την εγκύκλιο της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, η δίμηνη περίοδος χάριτος μετατρέπεται σε εξάμηνη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΛ, «β. Στο πρώτο εδάφιο του άρθρο 6 της Απόφασης Αν. Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1033/2016, αντικαθίσταται η λέξη “διμήνου”, με τη λέξη “εξαμήνου”».

 • ο μπουκ το δινει 1.05 οτι και μετα το 6μηνο…θα δωσει αλλο ενα 6μηνο !!!!! :-P

  • KOSMASK

   Για δες τι δίνει για πρόωρες εκλογές μέσα στο 6μηνο!

  • λες να τις χωσει και αυτες μαζι με τις ευρωεκλογες ??? :-P

  • Anestis Genk

   Αυτές είναι σε 10 μήνες όχι σε 6, αλλά ναι μάλλον θα κάνει υπερεκλογές για να μην δημιουργηθεί “κλίμα” μετά τις ευρωεκλογές.

 • Demetrios Hadjinicolaou

  Ὁ ὑπέρτατος, μὴ ὑποκείμενος σὲ ἀναθεώρησι νόμος ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ παραβῇ οὔτε ὁ νομοθέτης οὔτε κανεὶς εἶναι τὸ «οὒκ ἂν λάβοις παρὰ τοῦ μὴ ἔχοντος»._

  • apostolos32

   Εγώ πληρώνω για το crv 1600, 346€ τον χρόνο δηλ 0,94€την ημέρα. Έχω το πλήρες πακέτο για κλοπή, θραύση κρυστάλλων, νομική προστασία, οδική βοήθεια κλπ κλπ, πλην μικτής. Έλεος δηλαδή Εάν δεν έχει τα 0,94 €την ημέρα πως έχει για καύσιμα; Και εάν δημιουργήσει ατύχημα πως θα πληρώσει;; Και εν τέλει να μην κυκλοφορεί εάν δεν το αντέχει η τσέπη του, γιατί με την ίδια λογική δεν θα έχει για σέρβις, λάστιχα κτεο κλπ Δηλαδή βγάζει σε κυκλοφορία μια κινητή νεκροφόρα

  • Demetrios Hadjinicolaou

   Τὸ μαρκετινίστικο ἐπιχείρημα τῆς διαιρέσεως γιὰ νὰ ἐμφανίζωνται χαμηλὰ τὰ ποσὰ ἡμερησίως, τὴν στιγμὴ ποὺ πρέπει νὰ καταβληθοῦν σὲ 1-2 δόσεις δὲν ἔχει νόημα.

   Ἐξάγω ἕνα λογικὸ συμπέρασμα. Τὸ φαινόμενο προϋπῆρχε, ἀλλὰ γνώρισε ἔξαρσι μετὰ τὴν κρίσι. Δὲν ἔγειναν στὰ καλὰ καθούμενα μπαταχτσῆδες τόσοι ἄνθρωποι. Ἁπλούστατα, ὅταν τὸ ψυγεῖο εἶναι μῆνες ἄδειο, ὅταν ἔχῃς ξεχάσει τί γεῦσι ἔχουν π.χ. τὰ φροῦτα καὶ πάσχῃς ἀπὸ ἀβιταμίνωσι, ὅταν χρωστᾷς ῥεῦμα, νερὸ τηλέφωνο καὶ δὲν ἔχεις χρήματα νὰ διορθώσῃς τὸν θερμοσίφωνα ποὺ χάλασε, ὅταν εἶσαι μακροχρόνια ἄνεργος καὶ κάνῃς σποραδικὰ μεροκάματα στὰ μαῦρα, καὶ χρειάζεσαι αὐτοκίνητο, ἀλλιῶς δὲν μπορεῖς νὰ κάνῃς τὴν δουλειά σου, δὲν σὲ νοιάζει τί θὰ γείνῃ ἂν συμβῇ ἀτύχημα. Δὲν ἔχω στατιστικὰ στοιχεῖα στὴν διάθεσί μου, ἀλλὰ νομίζω πὼς τ’ ἀνασφάλιστα δὲν εἶναι καινουργῆ, καλοδιατηρημένα ὀχήματα. Καὶ μόνος σου τὸ εἶπες ὅτι μᾶλλον πρόκειται γιὰ παλῃὰ ἀσυντήρητα ἁμάξια – ὁ χάρος βγῆκε παγανιὰ δηλαδή!

  • apostolos32

   Δεν είμαι ασφαλιστής για να κάνω μαρκετινιστικα κόλπα όπως τα αποκαλείς. Απλά διαίρεσα τα χρήματα που δίνω στο ετήσιο συμβόλαιο μου για το διετίας αυτοκίνητο μου. Φαντάζομαι πως ένας με αμάξι δεκαετίας που έχει και πολύ μικρότερη αξία και λιγότερες καλύψεις θα δίνει πολύ λιγότερα. Τέλος εύχομαι μην βρεθεί ποτέ στο δρόμο σου ανασφαλιστο όχημα και ιδίως μην σε τραυματίσει για να καταλάβεις πώς το λογικό σου συμπερασμα είναι εντελώς παράλογο

  • vwgt

   δεν είναι ακριβώς έτσι.
   1) θεωρώ πως ο λόγος δεν είναι (ΜΟΝΟ) η οικονομική ανέχεια αλλά η ατιμωρησία και ο ωχαδερφισμός. Αν ο έλεγχος ήταν αυστηρός σίγουρα θα το ασφάλιζε και θα έκοβε από αλλού.
   2) αν το αυτοκίνητο ειναι εργαλείο τότε ας το ασφαλίσει. είναι μέρος των λειτουργικών εξόδων όπως τα καύσιμά του.
   3) αν δεν είναι εργαλείο δουλείας και δεν μπορεί να το συντηρήσει ας το βάλει στην άκρη δε χρωστάμε τίποτα οι υπόλοιποι.
   αλλά όπως πάντα σε αυτή τη χώρα επιβραβευονται οι παράνομοι, και την πληρώνουν τα γνωστά κορόιδα
   όσο για το κόστος όπως λεει ο απόστολος μπορείς να το ασφαλίσεις αρκετά οικονομικά (προσωπικά για 1.8lt 15 ετων πληρώνω 130 Ε το εξάμηνο).

 • Anestis Genk

  Δεν θα το αναλάβει κι αυτό η ΑΑΔΕ;