Η μοναδική Ford Eagle Squadron Mustang GT 700 αποτίει φόρο τιμής στους πιλότους του Β’ΠΠ

Σχετικά άρθρα

Η Ford στο Goodwood Festival of Speed παρουσίασε μια μοναδική Mustang. Πρόκειται για την one-off Eagle Squadron Mustang GT που αποτίει φόρο τιμής στους Αμερικάνους πιλότους του προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι δημιουργία της Ford Performance και τις RTR Vehicles και ο χρωματισμός αντλεί έμπνευση από τα μαχητικά του Β’ΠΠ. Το σώμα είναι κατασκευασμένο από carbon, υπάρχουν ζάντες 20″ και μηχανικά φορά τον 5,0-λιτρο V8 κινητήρα απόδοσης 700 ίππων με 826 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, που στέλνει τη κίνηση στον πίσω άξονα.

https://youtu.be/aQRBbSh2Ums

Το αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί και όλα τα έσοδα θα πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα EAA AirVenture, που από το 1992 προσφέρει πτήσεις σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια παιδιά και παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην έμπνευση της επόμενης γενιάς αεροπόρων. Η Ford τα τελευταία 20 χρόνια στηρίζει ενεργά την EAA, δημοπρατώντας για χάρη της 11 μοναδικά αυτοκίνητα, τα οποία πρόσθεσαν στα ταμεία του ιδρύματος περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα