Τα διοικητικά συμβούλια των Fiat Chrysler, Ferrari και CNH Industrial θα συναντηθούν σήμερα το απόγευμα, Σάββατο 21 Ιουλίου, στην ιστορική έδρα της Fiat, στο Τορίνο, για να συζητήσουν τα σχέδια διαδοχής του Sergio Marchionne, ο οποίος είναι επικεφαλής των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών και ήταν σε ιατρική άδεια εξαιτίας της χειρουργικής επέμβασης στην οποία είχε υποβληθεί στον ώμο.

Για την διαδοχή του Marchione στην θέση του CEO της FCA τα ονομάτα που ακούγονται είναι ο Alfredo Altavilla (υπεύθυνος της FCA στην περιοχή EMEA), o Richard Palmer (CFO της FCA), o Mike Manley (επικεφαλής της Jeep) και ο Pietro Gorlier (Magneti Marelli), ενώ το μόνο όνομα εκτός της εταιρίας που ακούγεται είναι ο Vittorio Colao (CEO της Vodafone).

Από την άλλη, για την Ferrari είναι πιο περιορισμένος ο κύκλος, και ακούγεται ότι την προεδρία θα αναλάβει ο ίδιος ο John Elkann, εγγονός του Gianni Agnelli και ηγέτης της οικογένειας σήμερα. Πιο πιθανό, όμως, είναι να αναλάβει ο Louis Camilleri, πρώην πρόεδρος της Phillip Morris και ήδη μέλος του ΔΣ της Ferrari. Ο Camilleri έχει καταγωγή από την Μάλτα, αλλά είναι γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.