O V12 ήχος του Apollo Intensa Emozione είναι ο λόγος που αγαπάμε τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες

Σχετικά άρθρα

Το Apollo IE είναι από τα πιο διαστημικά hypercar του σήμερα, και παρότι το κτήμα του Δούκα του Richmond βλέπει κάθε χρόνο στο Goodwood Festival of Speed κάθε λογής αυτοκινήτου, η δημιουργία της Apollo είναι κάτι το εξωπραγματικό.

Το αυτοκίνητο διαθέτει άκρως προκλητικό σχεδιασμό, όπου κάθε στοιχείο του body kit έχει σχεδιαστεί με σκοπό την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Γι’αυτό και παράγει 1.350 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης, όταν το όχημα κινείται με 300 χλμ/ώρα.

Κίνηση παίρνει από έναν 6,3-λίτρων V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα με όριο περιστροφής τις 9.000 σ.α.λ, απόδοσης 780 ίππων στις 8.500 σ.α.λ με 759 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων της Hewland με paddles στο τιμόνι, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 2,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 333 χλμ/ώρα.

Μόλις 10 Apollo IE θα κατασκευαστούν με κόστος τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, με τους ιδιοκτήτες να αποκτούν πρόσβαση στο πρόγραμμα Time Attack της Apollo, που θα διεξάγεται σε πίστες της Ευρώπης, ενώ θα έχουν ενημέρωση και για τα μελλοντικά προϊόντα της εταιρίας. Αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα