Σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα απ’ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί θα γίνει τελικά το ντεμπούτο του E-Tron, καθώς η Audi ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της στις 17 Σεπτεμβρίου σε ένα ειδικό event στο Francisco. Η Audi είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει το αυτοκίνητο στις Βρυξέλλες στις 30 του Αυγούστου, αλλά αυτό αναβλήθηκε μετά την προφυλάκιση του CEO της, Rupert Stadler.

Το πρώτο από τα τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει προγραμματίσει η Audi να λανσάρει μέχρι το 2020, θα είναι διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες από την μέρα της παρουσίασης, όπου οι πρώτοι αγοραστές θα πρέπει να δώσουν προκαταβολή 1.000 δολαρίων για να πάρουν ένα.

Όπως ξέρουμε από τις πληροφορίες που έχει δώσει η ίδια η Audi, το μοντέλο θα ξεκινά από τις 80.000 ευρώ στη Γερμανία και ο σχεδιασμός του αμιγώς ηλεκτρικού SUV είναι αρκετά πιο σπορ από αυτόν του Q5, διαθέτοντας LED φωτιστικά σώματα, κλειστή γρίλια και στο εσωτερικό του υπάρχει αρκετός χώρος για πέντε επιβάτες. Το Audi E-Tron είναι το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως με κάμερες στους εξωτερικούς καθρέφτες, ενώ έχει περάσει πάνω από 1.000 ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα της εταιρίας έτσι ώστε αυτό να έχει την καλύτερη συμπεριφορά στον δρόμο.

Το E-Tron διαθέτει το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης που η Audi ονομάζει e-quattro, μιας και οι ηλεκτροκινητήρες θα βρίσκονται τοποθετημένοι και στους δύο άξονες. Θα αποδίδει κοντά στα 355 άλογα και τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λιγότερα από 6 δευτερόλεπτα, ενώ θα υπάρχει και Sport λειτουργία με την ισχύ να αυξάνεται προσωρινά στα 402 άλογα. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει τουλάχιστον δύο μεγέθη μπαταριών στους πελάτες, τα οποία θα υποστηρίζουν ταχυφορτιστές 150 kW, με το 80% των μπαταριών να φορτίζει μέσα σε 30 λεπτά.

Η Audi αναφέρει πως τα e-tron μοντέλα της θα υποστηρίζουν και ταχυφορτιστές 350 kW όταν αυτοί αναπτυχθούν σε ευρεία κλίμακα, ενώ θα υποστηρίζουν και ασύρματη επαγωγική φόρτιση. Το E-Tron αναμένεται να έχει 400 χλμ πραγματικής αυτονομίας.