Μάθε για το Ράλλυ των Τυφλών, όπου ο συνοδηγός διαβάζει τις σημειώσεις γραμμένες σε κώδικα Μπράιγ

Σχετικά άρθρα

Κάθε χρόνο στην Ινδία διοργανώνεται το Ράλλυ των Τυφλών, όπου η ιδέα πίσω από αυτό είναι να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να αποδείξουν ότι είναι απόλυτα ικανοί να συμμετάσχουν σε αγώνες, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνει τις σχέσεις μεταξύ των τυφλών και μη ανθρώπων.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει, και κάθε οδηγός θα πρέπει να συνεργαστεί με έναν συνοδηγό, ο οποίος έχει προβλήματα όρασης. Η δουλειά του δεύτερου είναι αυτή που κάνουν όλοι οι συνοδηγοί, δηαλδή να δίνει οδηγίες στον οδηγό. Απλώς αυτό γίνεται με τον συνοδηγό να διαβάζει τις σημειώσεις που είναι γραμμένες σε αλφάβητο Μπράιγ, αντί για γραμματικό.

Οι κανόνες του Blind Man Car Rally είναι ίδιες με αυτές των Regularity, δηλαδή  κάθε πλήρωμα θα πρέπει να έχει μια καθορισμένη ταχύτητα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων όσων εμπλέκονται. Έτσι, επιβάλλονται ποινές για όποιον φτάσει πολύ νωρίς σε ένα checkpoint, και το ίδιο αν καθυστερήσεις αρκετά.

Οι καλές πράξεις συνεχίζονται, καθώς όλα τα έσοδα του αγώνα προσφέρονται για την ευημερία των ατόμων με προβλήματα όρασης και την εκπαίδευση των φτωχών παιδιών. Ο αγώνας κάθε χρόνο είναι όλο και πιο επιτυχημένος, με την τοποθεσία διεξαγωγής του να αλλάζει ετησίως, και ο αριθμός των συμμετεχόντων να αυξάνεται, καθώς φέτος πήραν μέρος πάνω από 85 αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...