Η Lotus Elise πήρε το όνομα της από αυτή τη κοπέλα

Σχετικά άρθρα

Δίχως πολλές «σάλτσες»: η Elise είναι το μοντέλο που έσωσε τη Lotus. Τα πρώτα σχέδια για το διθέσιο πισωκίνητο sport αυτοκίνητο έγιναν στις αρχές του 1994, για να δούμε -για πρώτη φορά- την έκδοση παραγωγής τον Σεπτέμβριο του 1996. Από τον Οκτώβριο του 2000 βρίσκεται στη δεύτερη γενιά της, η οποία υπέστη ένα εκτεταμένο facelift τον Φεβρουάριο του 2010.

Η παρουσίασε της Elise σηματοδότησε μια ιστορική επιστροφή της Lotus στα παραδοσιακά της ελαφρά σπορ αυτοκίνητα, απλής κατασκευής, μετά από αρκετά χρόνια παραγωγής της ολοένα και βαρύτερης και πολυτελέστερης Lotus Esprit, η οποία είχε πλέον εξελιχθεί σε supercar.

Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο καλοστημένα αυτοκίνητα που έχουν δει οι δρόμοι, και προσφέρει αγνή οδηγική ευχαρίστηση. Πώς όμως πήρε το όνομα του το βρετανικό sportscar;

Η Elisa Artioli είναι η εγγονή του Ιταλού επιχειρηματία Romano Artioli, πρώην ιδιοκτήτη της Bugatti και της Lotus, και αυτή που έδωσε το όνομα του, 22 χρόνια πριν, στη Lotus Elise. Τις προηγούμενες ημέρες συνέβη μια συγκινητική οικογενειακή επανένωση στο εργοστάσιο της εταιρίας, η οποία σύμφωνα με την Lotus, δεν είχε προγραμματιστεί.

Ήταν, όμως, πρόθυμη να βρει το αυτοκίνητο με το οποίο η Elise είχε φωτογραφηθεί όταν παρουσιάστηκε, με την συγκεκριμένη κόκκινη να είναι η δεύτερη που βγήκε από το εργοστάσιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα