Ford: Το baby Bronco θα βασίζεται στο Focus, μειώνει τις πλατφόρμες της από 9 σε 5

Σχετικά άρθρα

Εκτός από το νέο Bronco, η Ford έκανε γνωστό πως θα παρουσιάσει και ένα μικρότερο μοντέλο που θα εστιάζει και αυτό στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Μέχρι σήμερα το μοντέλο δεν έχει όνομα, αλλά το γνωρίζουμε ως baby Bronco. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, θα βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί και η επόμενη γενιά του Focus. Πάνω στην ίδια πλατφόρμα θα κατασκευαστεί και το νέο Escape.

Το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2019 ή το 2020, θα έχει ρετρό σχεδιασμό με μοντέρνα στοιχεία και μηχανικά θα κινείται κυρίως από τετρακύλινδρους turbo κινητήρες.

Η Μπλε Οβάλ εταιρία θα μειώσει τις πλατφόρμες πάνω στις οποίες θα κατασκευάζει τα μοντέλα της από 9 σε 5. Η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους ανάπτυξης νέων μοντέλων, βελτιώνοντας έτσι μακροπρόθεσμα τα κέρδη της εταιρίας.

Η Ford θέλει να μειώσει το κόστος ανάπτυξης και της κατασκευής νέων μοντέλων της κατά 14 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια (10 δισ. από μειώσεις στα κόστη υλικών και 4 δισ. από κοινή χρήση εξαρτημάτων, δημιουργώντας λιγότερα πρωτότυπα, μειώνοντας παράλληλα την πολυπλοκότητα).

Η αμερικανική εταιρία θα επιδιώξει να μειώσει τον χρόνο ανάπτυξης ενός νέου μοντέλου κατά 20%, μειώνοντας παράλληλα και τον χρόνο παρουσίασης της νέας γενιάς κάθε μοντέλου κατά 25%.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford στην φετινή Gamescom που θα διεξαχθεί στις 21 του μηνός στη Γερμανία, θα παρουσιάσει ένα νέο αυτοκίνητο επιδόσεων. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για την ευρωπαϊκή έκδοση του Ranger Raptor.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα