Παρότι στις αρχές Ιουνίου ανακοινώθηκε πως το πρωτάθλημα World Rallycross θα γίνει πλήρως ηλεκτρικό το 2020, αυτό τελικά θα καθυστερήσει τουλάχιστον 1 χρόνο, μιας και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως έδωσαν νέα προθεσμία στους κατασκευαστές, έως τις 29 Μαρτίου του 2019, προκειμένου να αποφασίσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα. Η Peugeot είναι η μοναδική εταιρία που έχει ήδη υπογράψει, με τις Volkswagen, Audi και Ford να εξετάζουν ακόμη τη συμμετοχή τους.

Οι διοργανωτές θέλουν να διατηρήσουν το πρωτάθλημα στην υπάρχουσα μορφή του και αριθμό αγώνων κάθε χρόνο, με συμμετοχή τόσο των κατασκευαστών όσο και των ιδιωτών. Θα συμμετέχουν 15 ηλεκτρικά αγωνιστικά και ήδη εννέα διαφορετικοί κατασκευαστές βρίσκονται σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τους οργανωτές.

Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βασίζονται σε μια κοινή carbon μπανιέρα και δομή, ενώ κοινά θα είναι επίσης τα συστήματα ανάρτησης και πέδησης. Οι κινητήρες και τα σώματα θα είναι διαφορετικά σε κάθε αυτοκίνητο, με τα ηλεκτρικά αγωνιστικά να είναι φαρδύτερα από τα τωρινά. Η Williams έχει οριστεί ως προμηθευτής των μπαταριών, ενώ η γαλλική Oreca έχει κερδίσει το διαγωνισμό ως προμηθευτής του σασί.

Οι κατασκευαστές και οι ιδιώτες θα τοποθετούν το δικό τους σύστημα μετάδοσης στο σασί, με τα αυτοκίνητα να είναι τετρακίνητα χάρη στην ύπαρξη ενός ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, συνολικής απόδοσης 500 kW (670 άλογα). Οι κανονισμοί θα είναι όμοιοι με εκείνους που ισχύουν στη Formula E, με ορισμένους περιορισμούς που αποσκοπούν στον έλεγχο του κόστους και της ανάπτυξης.

Παρά την έλευση των ηλεκτρικών αγωνιστικών, οι διοργανωτές θέλουν να συνεχίσουν να αξιοποιούν και τα τωρινά αγωνιστικά, μιας και θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο πρωτάθλημα γι’αυτά.