Πριν από 3 ημέρες η Aston Martin ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει 28 νέες DB5 του James Bond που θα έχουν τα gadgets του 007. Ωστόσο τα αυτοκίνητα αυτά δεν θα μπορούν να κινηθούν νόμιμα σε δημόσιο δρόμο λόγω των gadget του Βρετανού πράκτορα.

Η κάθε νέα DB5 θα διαθέτει περιστρεφόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, GPS ταμπλό με σύστημα ραδιοεπικοινωνίας, εκτοξευτήρες λαδιού, εκτοξευτήρες καπνού, πυροβόλα κάτω από τα μπροστά φωτιστικά σώματα, πτυσσόμενη αλεξίσφαιρη ασπίδα, slashers ελαστικών, εκτοξευόμενο κάθισμα και ψυγείο για σαμπάνια.

Όλες θα είναι ακριβώς ίδιες με αυτήν που συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας Goldfinger του διάσημου Βρετανού πράκτορα, με τα gadgets να τα δημιουργεί ο Chris Corbould, ειδικός στα special effects, μαζί με τους ανθρώπους του τμήματος Q της Aston Martin

Το κόστος κάθε μιας DB5 ανέρχεται στα 3,3 εκατ. λίρες (3,7 εκατ. ευρώ), με τις παραδόσεις των μοντέλων να ξεκινούν το πρώτο μισό του 2020. H DB5 εκτός από την Goldfinger, συμμετείχε επίσης στις ταινίες Thunderball (1965), το GoldenEye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), Casino Royale (2006), Skyfall (2012) και Spectre (2015).