Με τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει πάνω στη νέα Z4, διέρρευσαν σήμερα οι πρώτες φωτογραφίες από το εθνικό ινστιτούτο βιομηχανικής ιδιοκτησίας Βραζιλίας οι φωτογραφίες της νέας M8 Gran Coupe. Αυτή αποτελεί την έκδοση παραγωγής της M8 Gran Coupe concept που είδαμε από κοντά στην περασμένη έκθεση της Γενεύης, και όπως φαίνεται οι διαφορές τους είναι πρακτικά μηδαμινές.

Η M8 Gran Coupe ενσαρκώνει μία νέα διάσταση της πολυτέλειας για την BMW – που ορίζεται ως εξαιρετικά σπορ, εξωστρεφής και προκλητική. Το κορυφαίο μοντέλο είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό, πολυτελές σπορ αυτοκίνητο με τέσσερις πόρτες, καθώς συμβολίζει μία νέα, και μοναδική αντίληψη περί πολυτέλειας. Αποτελεί το αντίπαλο δέος της Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe, και μηχανικά αναμένεται να κινείται από τον twin-turbo 4.4-λίτρων V8 κινητήρα της νέας M5.

Άγνωστο αν θα έχει την ίδια ιπποδύναμη με αυτή του γερμανικού supersedan, όπου η απόδοση του αγγίζει τα 600 άλογα και 750 Nm ροπής, και στην Competition έκδοση τα 625 άλογα. Αυτός θα στέλνει τη κίνηση είτε στους πίσω, είτε σε όλους τους τροχούς μέσω του προαιρετικού συστήματος τετρακίνησης xDrive, με τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.