Δες πως μια Bugatti Veyron έπιασε 402,5 χλμ/ώρα στην Autobahn

Σχετικά άρθρα

Ο Radim Passer, ιδιοκτήτης μιας Bugatti Veyron, κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας σε δημόσιο αυτοκινητόδρομο, καθώς το 2015 κατάφερε να πιάσει με την Veyron του την ταχύτητα των 402,5 χλμ/ώρα, σε ένα κομμάτι της γερμανικής Autobahn το οποίο δεν έχει όριο ταχύτητας.

Στο παρακάτω video θα δεις τον Passer να μας αναφέρει την ιστορία πίσω από αυτή του προσπάθεια, καθώς στόχος του ήταν να σπάσει το φράγμα των 400 χλμ/ώρα στην Autobahn. Χρειάστηκαν χρόνια για να το καταφέρει, καθώς στην πρώτη του απόπειρα -τον Μάιο του 2011- η θερμοκρασία εκείνη την ημέρα ήταν πολύ χαμηλή και ο εγκέφαλος της Veyron αρνήθηκε να βάλει το αυτοκίνητο στο mode για τελική ταχύτητα.

Ο Passer επέστρεψε στην Autobahn ένα χρόνο αργότερα για μια άλλη προσπάθεια, αλλά δυστυχώς -για αυτόν- και εκείνη η προσπάθεια ήταν επίσης μάταιη, διότι αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τη μετάδοση, που είχε σαν αποτέλεσμα το αυτοκίνητο και πάλι να μην μπει στη λειτουργία τελικής ταχύτητας.

Η τρίτη φορά ήταν και η επιτυχημένη, με τον Passer να πιάνει με την Veyron την προαναφερθείσα ταχύτητα. Ο Passer αναφέρει ότι προσπάθησε να μηδενίσει όλους τους κινδύνους και τυχόν ανησυχίες, αναφέροντας ότι επέλεξε μέρα και ώρα όπου ο δρόμος θα ήταν πιθανότατα άδειος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr