Η MSO αναπαλαίωσε την McLaren F1 GTR Longtail 25R

Σχετικά άρθρα

Η McLaren Special Operations (MSO) παρουσιάζει το πρόγραμμα αναπαλαίωσης F1 Certified και μας δείχνει την αναπαλαιωμένη McLaren F1 GTR Longtail 25R που συμμετείχε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1997.

Η F1 GTR Longtail με αριθμό πλαισίου 25 θα παρουσιαστεί στο κοινό στο περιθώριο του φετινού Hampton Court Concours of Elegance που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.

Οι εργασίες αποκατάστασης διήρκεσαν 18 μήνες και χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικά GTR ανταλλακτικά που βρισκόταν αποθηκευμένα σε κούτες στο εργοστάσιο της McLaren τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητο είναι πανομοιότυπο με εκείνο που έτρεξε στο Le Mans το 1997.

Η McLaren F1 GTR Longtail 25R ήταν μια από τις τρεις Longtail της ομάδας Gulf-Davidoff για την σεζόν του 1997 και στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans την οδήγησαν οι Ray Bellm, Andrew Gilbert-Scott και Masanori Sekiya. Δεν τερμάτισε στον αγώνα, αφού ένα σπασμένο σωληνάκι καυσίμου προκάλεσε φωτιά, οδηγώντας το αυτοκίνητο στην εγκατάλειψη δύο ώρες προτού ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Το αυτοκίνητο μετά το τέλος του αγώνα επισκευάστηκε από τους ανθρώπους της McLaren στο εργοστάσιο και πουλήθηκε σε μια ομάδα από την Ιαπωνία, η οποία έτρεχε με αυτό έως το 2005. Στη πορεία πέρασε 11 χρόνια της ζωής του παρκαρισμένο στο γκαράζ μιας ιαπωνικής συλλογής αυτοκινήτων και το 2016 γύρισε στην Αγγλία, με τον νέο ιδιοκτήτη του να αναθέτει στην MSO την πλήρη αναπαλαίωσή του.

Η MSO δηλώνει πως όσοι άλλες ιδιοκτήτες μιας F1 επισκευάσουν, αποκαταστήσουν ή αναπαλαιώσουν την F1 τους μέσω του προγράμματος F1 Certified, θα πάρουν ένα μοναδικό Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας για να επιβεβαιώσουν την προέλευση, την αυθεντικότητα, τη διάρκεια ζωής και την κατάσταση του αυτοκινήτου τους.

Μαζί με το πιστοποιητικό, οι ιδιοκτήτες παίρνουν επίσης ένα κατά παραγγελία εικονογραφημένο βιβλίο που τεκμηριώνει την ιστορία του αυτοκινήτου τους. Και οι 106 F1 που κατασκεύασε η McLaren μεταξύ 1993 και 1998 για χρήση σε δρόμους και σε πίστες είναι κατάλληλες για το πρόγραμμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...