H one-off Pagani Zonda Riviera στους δρόμους του βροχερού Λονδίνου

Σχετικά άρθρα

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Pagani παρουσίασε μια ακόμα one-off έκδοση της Zonda, παρόλο που η επίσημη παραγωγή της έχει σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια, και η Huayra έχει ξεπουλήσει (τόσο η κανονική, όσο και η limited edition BC).

Η τελευταία ειδική έκδοση της μυθικής Pagani ακούει στο όνομα Riviera, ανήκει σε έναν Σαουδάραβα πρίγκιπα ο οποίος δεν έχει κανέναν δισταγμό να την κυκλοφορήσει στους βρεγμένους δρόμους του Λονδίνου την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως βλέπεις, το αυτοκίνητο έχει εμφανείς ομοιότητες με τις Zonda Cinque και Revolucion. Από την τελευταία ειδικά, δανείζεται το shark fin που έχει πήξει το μάτι μας να βλέπουμε στην Formula 1.

Αρχικά, το συγκεκριμένο μοντέλο ξεκίνησε την καριέρα του ως μια κίτρινη Zonda F. Κατόπιν αιτήματος (και πακτωλού χρημάτων) του ιδιοκτήτη του, το εργοστάσιο ονείρων στο Cesario sul Panaro της Ιταλίας δέχτηκε να μετατρέψει την «ταπεινή» F, σε ένα μοναδικό κομψοτέχνημα που αποδίδει τα σέβη του στη γαλλική Ριβιέρα. Εξ’ου και ο γαλανόλευκος χρωματισμός.

Να θυμίσω ότι η Zonda F ήταν ο φόρος τιμής του Horacio Pagani στον συμπατριώτη του και θρύλο της F1, Juan Manuel Fangio. O ατμοσφαιρικός V12 των 7,3 λίτρων αποδίδει 600 άλογα και η παραγωγή της περιορίστηκε στα μόλις 25 κομμάτια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...