Η Porsche ξεκίνησε την παραγωγή της ανανεωμένης Macan στο εργοστάσιό της στη Λειψία, με το πρώτο Macan facelift να είναι βαμμένο στο νέο πράσινο μεταλλικό χρώμα “Mamba Green. Η Porsche μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη θα αυξήσει τη παραγωγή της Macan στο εργοστάσιο, έτσι ώστε καθημερινά να κατασκευάζει περισσότερες από 420 μονάδες της.

Το μοντέλο αποκτά νέους προφυλακτήρες, ενώ στον βασικό εξοπλισμό διαθέτει LED φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω. Ανάμεσα στα διαθέσιμα χρώματα συναντάμε το ιδιαίτερο γαλάζιο Miami Blue, όπως επίσης και τα Dolomite Silver Metallic, Crayon και Mamba Green Metallic. Οι ζάντες είναι και αυτές νέας σχεδίασης και προσφέρονται σε διαστάσεις 20″ και 21″.

Στο εσωτερικό υπάρχει νέος πίνακας οργάνων και νέα κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί τη νέα οθόνη αφής 11”. Επίσης υπάρχουν νέοι αεραγωγούς και νέα διακοσμητικά, με την Porsche να προσφέρει και μια εφαρμογή για τα smartphone των οδηγών, ώστε αυτοί να καταγράφουν τις εκτός δρόμου εμπειρίες τους.

Η Porsche Macan μπορεί να εξοπλιστεί με το GT Sport τιμόνι, προερχόμενο από την 911. Φέρει το Sport Response κουμπί αν ο ιδιοκτήτης επιλέξει το Sports Chrono πακέτο. Το αυτοκίνητο διαθέτει νέο θερμαινόμενο παρμπρίζ και σύστημα ιονιστή, όπως και νέα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του Assist Jam Traffic Jam.

Η ανάρτηση κάνει χρήση αλουμινίου προκειμένου να μειωθεί το βάρος, το σύστημα διεύθυνσης έχει νέες ρυθμίσεις, ενώ υπάρχουν και δυνατότερα φρένα με επικάλυψη βολφραμίου.

Η Porsche δεν αποκάλυψε καμία πληροφορία και τους κινητήρες που θα εξοπλίζεται η ανανεωμένη Macan, λόγω του WLTP. Αναφορές θέλουν τον 2,0-λιτρο turbo να αποδίδει 300 άλογα, αύξηση 52 ίππων, ενώ η Macan S χρησιμοποιεί τον V6 3,0-λίτρων της Panamera, απόδοσης 355 ίππων, 20 περισσότερα από όσα απέδιδε η pre-facelift έκδοση.

Η Macan Turbo, εξοπλίζεται με τον 2,9-λίτρων κινητήρα απόδοσης 440 ίππων, 40 περισσότερα από το pre-facelift μοντέλο. Η ανανεωμένη Macan δεν θα προσφέρεται με κάποιον diesel κινητήρα, ενώ δεν θα υπάρξει ούτε κάποια plug-in υβριδική έκδοση.