Ξεκίνησε η παραγωγή του Audi E-Tron

Σχετικά άρθρα

Σε ακριβώς δύο εβδομάδες από σήμερα, η Audi θα παρουσιάσει το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της σε ένα ειδικό event στο San Francisco, στις Η.Π.Α. Σήμερα, όμως, Δεύτερα 3 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η παραγωγή του μοντέλου στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας στις Βρυξέλλες του Βελγίου.

Με αφορμή την έναρξη της παραγωγής, η Audi έδωσε μια ακόμα teaser φωτογραφία του E-Tron, το οποίο είναι βαμμένο σε κόκκινο (Misano Red) χρώμα. Το ηλεκτρικό E-Tron παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 360 ίππων 560 Nm ροπής, ενώ με την λειτουργία boost, που είναι διαθέσιμη για 8 δευτερόλεπτα, η ιπποδύναμη αυξάνεται στα 408 άλογα και στα 665 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ/ώρα.

Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 95 kWh που χαρίζει αυτονομία 400 χλμ, με το αυτοκίνητο να μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες του και ενώ κατεβαίνει κάποιες κατηφόρες. Συγκεκριμένα για κάθε ένα χιλιόμετρο που κατεβαίνει, οι μπαταρίες φορτίζουν ώστε να προσφέρουν ένα επιπλέον χιλιόμετρο αυτονομίας.

Διάβασε ακόμα

Audi E-Tron: Τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...