Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, ο θεσμός του King of Europe ProSeries μπήκε στην τελική ευθεία με τον αγώνα της Γερμανίας το περασμένο Σάββατο (1/9), πριν πάει στην Αυστρία στις 29-30 Σεπτεμβρίου και έπειτα στην Ελλάδα, και στην πίστα των Σερρών, για το μεγάλο φινάλε και την ανάδειξη των Πρωταθλητών στις 6-7 Οκτωβρίου.

Η Ελλάδα είχε τριπλή συμμετοχή στον 6ο γύρο στο Oschersleben, με τους Χρήστο Χαντζαρά, Σταύρο Γρύλλη και Τάκη Κωνσταντάρα. Ο Χαντζαράς, νικητής του περσινού αγώνα στις Σέρρες, θα συμμετάσχει και στους τρεις παραπάνω αγώνες – όμως στην αυστριακή πίστα του Greinbach, όσο και σ’ εκείνη των Σερρών, θα βρεθεί αντιμέτωπος και με τον υπεραστέρα του παγκόσμιου Drift, Daigo Saito!

Την πρώτη μέρα στο Oschersleben, που φιλοξενεί και αγώνες του Γερμανικού DTM, ο Χαντζαράς με την BMW M3 E36 Turbo που προετοιμάζει η ομάδα του, Team 22, ήταν ο μεγάλος νικητής στις κατατακτήριες δοκιμές της Pro, μεταξύ 19 αγωνιζόμενων.

Πολύ καλά τα κατάφερε και ο νεαρότερος Έλληνας drifter, Σταύρος Γρύλλης, κατακτώντας την 9η θέση με την Toyota ΑΕ86 Levin Turbo, ενώ ο Κωνσταντάρας (Toyota AE86 Trueno Turbo) μετά από μια σειρά προβλημάτων βρέθηκε στην 19η, τόσο στις δοκιμές όσο και στον αγώνα της επόμενης ημέρας.

Στον κυρίως αγώνα, ο Χαντζαράς κέρδισε την τέταρτη θέση, και ο Γρύλλης την έβδομη, ενώ παράλληλα ο πρώτος, μαζί με τον Roman Kolesar, κατέκτησαν το πρώτο έπαθλο των ομάδων για λογαριασμό της Zestino Racing.

Ο Έλληνας οδηγός δεν είχε καμία εμπειρία από την πίστα, αλλά το αποτέλεσμα, ειδικά των δοκιμών, απέδειξε ότι βρήκε γρήγορα τις ρυθμίσεις της carbon E36 Turbo. Επίσης, αγωνίστηκε με ολοκαίνουριο κινητήρα.

Όσο για την εμπειρία από τον γερμανικό αγώνα του King of Europe ProSeries, ο Χαντζαράς τόνισε:

Μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η ύπαρξη, ταυτόχρονα με τον αγώνα, πολλών εκδηλώσεων στην πίστα. Υπήρχε, για παράδειμα, έκθεση αυτοκινήτων και δυναμόμετρο για όλους – ήταν κάτι που συναντήσαμε για πρώτη φορά ως Έλληνες.