Δεν χορταίνεις να ακούς το Apollo IE

Σχετικά άρθρα

Όσες φορές και αν το δεις, όσες φορές και αν το ακούσεις, δεν “χορταίνεις” το Apollo IE, μιας και πρόκειται με διαφορά για το πιο εξωπραγματικό hypercar του σήμερα, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε ήχο.

Μιλώντας για το παρουσιαστικό του, το τρελό αμάξωμα που αναμιγνύει οργανικά σχήματα με τις αναλογίες ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου GT1. Το αυτοκίνητο διαθέτει νέο, ριζικά αναθεωρημένο σχεδιασμό, MonoCell carbon σασί, carbon σώμα, κεντρικό πτερύγιο, μεγάλο μπροστά splitter, εισαγωγή αέρα στην οροφή και τεράστια αεροτομή, με το βάρος του να αγγίζει τα 1.250 κιλά.

Όπως ξέρεις, κίνηση παίρνει από έναν 6,3-λίτρων V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα με όριο περιστροφής τις 9.000 σ.α.λ, απόδοσης 780 ίππων στις 8.500 σ.α.λ με 759 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Σε μελλοντικό στάδιο μπορεί να φτάσει και του 1.000 ίππους (χωρίς χρήση turbo) με τον κόφτη να επεμβαίνει στις 11.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων της Hewland με paddles στο τιμόνι, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 2,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 333 χλμ/ώρα.

Αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...