Helmut Marko: Αν αποτύχει η Honda, η Red Bull θα φύγει από την F1

Σχετικά άρθρα

Ο επικεφαλής της Red Bull, Helmut Marko, έκανε αυτή την πολύ βαρύγδουπη δήλωση σε γερμανικό μέσο, τονίζοντας ότι η αυστριακή ομάδα -μαζί με την Toro Rosso- θα μπορούσε να επιλέξει να αποσυρθεί εντελώς από τη Formula 1, αν η νέα σχέση της με την Honda δεν είναι επιτυχημένη. Δηλαδή αν δεν έχει ως αποτέλεσμα νίκες και πρωταθλήματα.

Ο Marko δήλωσε χαρακτηριστικά:

Είμαστε ευχαριστημένοι με τη συνεργασία με την Honda για τα επόμενα χρόνια, αλλά αν αυτή η συνεργασία, για οποιοδήποτε λόγο, δεν λειτουργήσει όπως αναμένεται, τότε η Red Bull θα αφήσει τη Formula 1.

Μετά τις καταστροφικές χρονιές με την McLaren, η Honda ήταν κοντά στην αποχώρηση από τη Formula 1 στο τέλος του 2017 και έπρεπε πραγματικά να πείσουμε τους Ιάπωνες μέσα από εντατικές συνομιλίες ότι θα μπορούσαν να αρχίσουν από την μαζί μας.

Όχι, δεν δημιουργεί καθόλου πίεση με αυτή τη δήλωση στους Ιάπωνες.

Όπως ξέρεις, πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα, η ομάδα ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τη συνεργασία της με τη Renault μετά το τέλος της φετινής σεζόν, με την Honda να είναι η εταιρία που θα τους παρέχει τα power unit από το 2019 και μετά.

Παρόλο κατά γενική ομολογία η Red Bull θεωρείται “μεγάλη” ομάδα, μαζί με τη Ferrari και τη Mercedes, η τελευταία χρονιά που ήταν σοβαρή υποψήφια για πρωταθλητισμό είναι από τότε που ο Sebastian Vettel έτρεχε για αυτούς.

ΠηγήSpeedweek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...