Η BMW παρουσιάζει την plug-in υβριδική έκδοση της νέας X5. Η BMW X5 xDrive45e iPerformance όπως είναι το πλήρες όνομά της συνδυάζει τον 3,0-λιτρο turbo εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 286 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 112 ίππων. Συνδυαστικά αποδίδουν 394 άλογα με 600 Nm ροπής.

Η δεύτερη γενιά του plug-in υβριδικού μοντέλου της BMW κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 140 χλμ/ώρα όταν κινείται αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα και 235 χλμ/ώρα όταν λειτουργούν και οι δύο κινητήρες. Έχει ηλεκτρική αυτονομία 80 χλμ περίπου, σχεδόν τριπλάσια από της προκατόχου της και μέση κατανάλωση 2,1 λίτρα/100 χλμ, με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται στα 49 γρ/χλμ.

Το υβριδικό σύστημα συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic και σύστημα τετρακίνησης. Η ροπή μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείται μόνο ο ηλεκτροκινητήρας, ή ο κινητήρας καύσης ή και οι δύο μαζί, κάτι που εγγυάται σπορ οδηγική απόλαυση στο δρόμο και απαράμιλλες off-road επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες.

Με την τοποθέτηση της μπαταρίας υψηλής τάσης κάτω από το αμάξωμα, το κέντρο βάρους βρίσκεται χαμηλότερα συγκριτικά με άλλα μοντέλα SAV που διαθέτουν συμβατικό σύστημα κίνησης. Ο χώρος αποσκευών έχει μειωθεί κατά 150 λίτρα. Με όλα τα καθίσματα σε όρθια θέση, η χωρητικότητα είναι 500 λίτρα, και με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες φτάνει τα 1.716 λίτρα. Το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει χωρητικότητα 69 λίτρων.

Η νέα BMW X5 xDrive45e iPerformance εφοδιάζεται στάνταρ με αερανάρτηση δύο αξόνων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες. Τα προαιρετικά συστήματα ανάρτησης που διατίθενται για το plug-in υβριδικό μοντέλο περιλαμβάνουν integral active steering. Εκτός από την πλήρη γκάμα στοιχείων ευφυούς συνδεσιμότητας, προσφέρονται νέες ψηφιακές υπηρεσίες, ειδικά προσαρμοσμένες για ηλεκτροκίνηση. Επιπλέον, όλα τα συστήματα υποστήριξης οδηγού που προορίζονται για το Sports Activity Vehicle αλλά και προτάσεις υψηλής ποιότητας που αναβαθμίζουν την άνεση και πολυτέλεια στο εσωτερικό διατίθενται και για τη νέα BMW X5 xDrive45e iPerformance.