Σε χαμηλά τριμήνου η μετοχή της Tesla, με τον Musk να καπνίζει μαριχουάνα

Σχετικά άρθρα

Η ανακοίνωση του Musk περί ιδιωτικοποίησης της Tesla είχε εκτινάξει στις 7 Αυγούστου την τιμή της μετοχής της στα σχεδόν 380 δολάρια, αλλά από τότε και μετά την ανακοίνωση του Musk πως η Tesla θα παραμείνει στο χρηματιστήριο, η μετοχή της εταιρίας του έχει συνεχώς πτωτική πορεία και σήμερα αξίζει 262 δολάρια, χάνοντας σχεδόν το 25% της αξίας της σε σχέση με αυτή στις 7 Αυγούστου.

Δυσοίωνες είναι και οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τις προοπτικές της Tesla. Ο Ντέιβιντ Ταμπερίνο από την Goldman Sachs επιμένει στη σύσταση πώλησης για τη μετοχή, ενώ ο Adam Jonas από τη Morgan Stanley εμφανίζεται επιφυλακτικός για τις προοπτικές της επιχείρησης κοινής χρήσης οχημάτων/ρομποταξί του ομίλου, κατεβάζοντας τον πήχη από τις αρχικές του εκτιμήσεις καθώς, όπως ισχυρίζεται, δεν θα αναδειχθεί σε αντίπαλο δέος της Waymo.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs βλέπει πτώση της μετοχής της Tesla στα μόλις 210 δολάρια το επόμενο δωδεκάμηνο. Η σύσταση, φυσικά, είναι «sell». Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο απαισιόδοξη εκτίμηση έχει εκφραστεί από τη JPMorgan, ήτοι 195 δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της Tesla μετά βίας ξεπερνά πλέον τα 50 δισ. δολάρια.

Όπως διέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, η BlackRock Capital Appreciation είχε καταθέσει πρόταση για την εκλογή ενός ανεξάρτητου προέδρου στο «τιμόνι» της Tesla, νωρίτερα μέσα στο έτος.

Βέβαια, υπενθυμίζεται, στην ετήσια γενική συνέλευση της Tesla νωρίτερα μέσα στο 2018, οι μέτοχοι τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του Elon Musk στην ηγεσία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

https://www.youtube.com/watch?v=I68z34-kseA

Στις σχετικές ειδήσεις ο Elon Musk κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε εκπομπή, κάπνισε μαριχουάνα προκαλώντας μια σειρά αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής της εκπομπής, Joe Rogan, δήλωσε πως καπνίζει τσιγάρο με χασίς και απευθύνθηκε στον Musck λέγοντας:

Μάλλον δεν μπορείς επειδή οι μέτοχοι, σωστά;

Τότε ο ιδιοκτήτης της Tesla ρώτησε: «Εννοώ ότι είναι νόμιμο, έτσι;» και αφού πήρε τη διαβεβαίωση του Rogan, έκανε μια τζούρα, αν και φάνηκε να μην κατεβάζει τον καπνό.

Όπως είναι φυσικό οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο ήταν έντονες. Παραπάνω μπορείς να δεις όλη τη συνέντευξη στην οποία ο Musk ανέφερε και πως σχεδιάζει ένα υπερηχητικό αμιγώς ηλεκτρικό αεροσκάφος με δυνατότητα κάθετης προσγείωσης/απογείωσης και δυνατότητα πτήσεις σε μεγάλο υψόμετρο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα