Η BMW παρουσιάζει δύο καμουφλαρισμένα πρωτότυπα των X3 M και X4 M κατά τη διάρκεια των αγώνων DTM στο Nurburgring αυτό το Σαββατοκύριακο 7 – 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Με μεγάλους αεραγωγούς μπροστά, ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα M και σύστημα εξαγωγής με τέσσερις απολήξεις ενσωματωμένες στην πίσω ποδιά, τα μοντέλα εφοδιάζονται με το M xDrive σύστημα τετρακίνησης με ενεργό πίσω M διαφορικό, ενώ έχουν νέους προφυλακτήρες, νέα μάσκα, μεγαλύτερους αεραγωγούς, φαρδύτερα φτερά, ζάντες 19 ιντσών, μεγάλα φρένα και χαμηλωμένη απόσταση από το έδαφος

Από τεχνολογικής απόψεως, το στοιχείο που ξεχωρίζει στις BMW X3 M και BMW X4 M είναι ένας νέος, straight six 3,0-λίτρων κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo και ιδιαίτερη ευστροφία, απόδοσης 450 ίππων, με τον κινητήρα να παράγει 475-500 άλογα στην έκδοση Competition Package. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνουν σε λιγότερο από 5 δευτ., έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα, ηλεκτρονικά περιορισμένη.

Το Competition Package θα έχει ακόμη σκληρότερη ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, πιο επιθετικές ρυθμίσεις στα συστήματα πρόσφυσης, ακόμη μεγαλύτερα φρένα και ζάντες 20″.

Τόσο η X3 M, όσο και η X4 Μ θα παρουσιαστούν προς τα τέλη του 2018, ενώ οι Competition Package εκδόσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους μερικούς μήνες αργότερα.