800 άνθρωποι έχουν παραγγείλει το ιπτάμενο αυτοκίνητο Switchblade

Σχετικά άρθρα

Η Samson Sky ανακοίνωσε πως έχει δεχτεί ήδη 800 προπαραγγελίες για το ιπτάμενο αυτοκίνητό της, το Switchblade όπως το ονομάζει. Οι παραγγελίες έχουν γίνει από ανθρώπους που βρίσκονται σε 24 χώρες παγκοσμίως, με τις περισσότερες παραγγελίες να γίνονται από ανθρώπους που κατοικούν σε Καλιφόρνια, Φλόριντα και Τέξας των ΗΠΑ.

Η Samson Motors είναι μια μικρή εταιρία από το Όρεγκον τον ΗΠΑ, με το Switchblade να είναι ένα τρίτροχο όχημα που κινείται από έναν υδρόψυκτο V4 1.600άρη κινητήρα απόδοσης 190 ίππων που δίνουν κίνηση σε μια μεγάλη προπέλα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος. Η εταιρία ισχυρίζεται πως το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι ικανό να πιάσει ταχύτητα 322 χλμ/ώρα όταν πετάει, ενώ μπορεί να κινηθεί σε ύψος μέχρι 13.000 ποδιών. Το Switchblade διαθέτει και αλεξίπτωτο σε περίπτωση ανάγκης.

Όταν πετά, έχει μήκος 6,2 μέτρα και πλάτος 8,2 μέτρων. Ζυγίζει 794 κιλά και χρειάζεται διάδρομο 335 μέτρων για να απογειωθεί, με την αυτονομία του να φτάνει τα 725 χλμ. Όταν κινείται στον δρόμο, η ουρά μπορεί να αφαιρεθεί, ενώ τα φτερά διπλώνονται, έτσι ώστε το μήκος του να φτάνει τα 5,1 μέτρα και να μπορεί να πιάσει ταχύτητα έως 200 χλμ/ώρα.

Η καινοτομία του συγκεκριμένου είναι πως το 51% του θα πρέπει να το φτιάξεις μόνος σου. Υπάρχει “τυράκι” πίσω από την κίνηση φυσικά, καθώς το γεγονός ότι το συναρμολογεί ο πελάτης το κατατάσσει στα “πειραματικά/αυτοσχέδια αεροσκάφη” και μπορεί να τη γλιτώσει έτσι από τους περιορισμούς ασφαλείας των αεροπλάνων. Όσο για τις τρεις του ρόδες, είναι ακριβώς το ίδιο για τις δικλείδες ασφάλειας των τετράτροχων (όπως ρύποι και μέτρα παθητικής ασφάλειας).

Η τιμή του θα κυμαίνεται στις 120.000 δολάρια (+20.000 δολάρια για να σε βοηθήσει η εταιρία να το κατασκευάσεις), ενώ υπάρχει και μια Limited Edition εκδοχή των 500.000 δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...